Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Francúzske mesto Cannes v pohotovosti! Prívalové záplavy spôsobili rozsiahle škody

Cannes zasiahla prívalová povodeň.
Cannes zasiahla prívalová povodeň. (Zdroj: X/jercrunchant)

CANNES - Mesto Cannes na francúzskej riviére, miesto konania prestížneho medzinárodného filmového festivalu, sa v pondelok ocitlo v stave vysokej pohotovosti po tom, čo sa ním prehnala rozbúrená voda, ktorá v uliciach so sebou strhávala autá. Informuje o tom agentúra Reuters.

V dôsledku prívalových záplav nedošlo k žiadnym stratám na životoch ani zraneniam. V tomto juhovýchodnom francúzskom regióne v roku 2015 zahynulo pri náhlych záplavách najmenej 19 ľudí a desaťtisíce ďalších zasiahli výpadky elektrickej energie.

archívne video

Predseda a podpredseda vlády k novým zdrojom na boj proti povodniam (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podľa očakávaní by sa situácia mala vrátiť do normálu v pondelkových popoludňajších hodinách, pretože búrka sa ďalej posúva na východ, povedal hovorca radnice v Cannes. Starosta mesta David Lisnard pre televíziu BFM uviedol, že mesto dostalo varovanie od vlády len hodinu po začiatku búrky, a preto bude žiadať vysvetlenie od iných predstaviteľov.

Francúzska meteorologická agentúra medzitým oznámila, že popoludní môže Cannes zasiahnuť ďalšia búrka. V dôsledku povodní, ktoré v septembri zasiahli viaceré európske krajiny, zahynulo najmenej 17 ľudí. Podľa Reuters ide o najhoršie záplavy v strednej Európe za posledné dve desaťročia.

Viac o téme: PovodeňCannesFrancúzskoPrívalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu