Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Kotlárovo prešetrovanie pandémie je na konci: Kontroverzné závery! Hovorí o zákaze vakcín, odborníci krútia hlavami

Peter Kotlár
Peter Kotlár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Poslanec za SNS a splnomocnenec vlády na prešetrenie riadenia pandémie Peter Kotlár je už so svojím prešetrovaním na konci. Závery, ktoré chce predložiť vláde, najmä stranám SNS a Smer-SSD, sa týkajú vakcín či pôvodu vírusu COVID-19. Vedci však nad nimi krútia hlavami.

Súčasťou správy, na ktorú upozornil portál Aktuality.sk, majú byť aj podnety na generálnu prokuratúru, pričom Kotlár naznačil, že by odporučil okamžité zastavenie očkovania mRNA vakcínami, ktoré nazýva „génovou terapiou.“ Virológ Boris Klempa zo Slovenskej akadémie vied však s takýmto tvrdením nesúhlasí. „Očkovanie mRNA vakcínami nie je génová terapia, pretože neovplyvňuje genetickú informáciu v ľudskom tele,“ uviedol a vysvetlil, že mRNA vakcíny len podporujú produkciu bielkovín, ktoré telo rozpoznáva a vytvára tak imunitnú odpoveď.

archívne video 

Vyjadrenie Petra Kotlára ku kauze o spochybňovaní pandémie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Kotlár sa v správe venuje taktiež pôvodu samotného vírusu a tvrdí, že COVID-19 bol vytvorený v laboratóriu. Molekulárna biologička Lucia Ciglar však upozornila, že väčšina odborníkov na základe dostupných štúdií stále považuje prirodzený vznik vírusu za najpravdepodobnejší scenár.

Samotná správa mala byť zverejnená už v septembri, no nakoniec sa tak stane až v októbri. Vládny splnomocnenec uviedol, že je pripravený vzdať sa svojho mandátu, ak jeho odporúčania nebudú brané do úvahy.

Zaujímavé je, že Kotlár chce, aby boli pri predstavení správy prítomní všetci ministri Smeru a SNS. Ministrov strany Hlas-SD však nespomenul, hoci práve do ich kompetencie spadá rezort zdravotníctva, ktorý vedie Zuzana Dolinková.

Viac o téme: VírusVakcínyPanédmiaPeter KotlárPrešetrenie pandémie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu