Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Kuriózny prípad! Britský lekár s falošnou vakcínou: Pokúsil sa otráviť matkinho priateľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britský lekár sa dnes na súde priznal, že sa kvôli dedičstvu pokúsil otráviť dlhoročného partnera svojej matky. Tridsaťpäťročný Thomas Kwan predstieral, že muža očkuje proti covidu-19, no vpichol mu toxickú látku. Jeho obeť útok prežila, ale skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti, uviedla agentúra Reuters.

Kvôli svojmu plánu sa Kwan prestrojil, vydával sa za komunitného zdravotníka, zaobstaral si kradnuté poznávacie značky na auto a sfalšoval dokumentáciu. Počas návštevy dokonca zmeral tlak svojej mame. Patrick O'Hara prežil, no po aplikácii injekcie trpí nekrotizujúcou fascitídou, čo je potenciálne smrteľná bakteriálna infekcia požierajúca mäso, uviedla prokuratúra.

archívne video

Minister zdravotníctva Michal Palkovič o nových vakcínach proti koronavírusu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Žalobca Thomas Makepeace na súde uviedol, že Kwan bol rešpektovaný a skúsený rodinný lekár, ktorý využil svoje encyklopedické znalosti jedov na otravu. "Niekedy, občas, je pravda naozaj čudnejšia ako fikcia," povedal o prípade Makepeace.

Kwan sa na súde v Newcastli pôvodne priznal len k podaniu zlej látky, pod ťarchou dôkazov sa ale veľmi rýchlo doznal k pokusu o vraždu. Odmietol však oznámiť, aký jed použil, čím podľa prokuratúry komplikuje liečbu svojej obete. Rozsudok súd vynesie 17. októbra.

Viac o téme: LekárVakcínaSúd BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu