Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Zákonodarcovia začali štvrtkové rokovanie diskusiou o cestovnom ruchu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali vo štvrtok ďalší rokovací deň 19. schôdze diskusiou o novele zákona o podpore cestovného ruchu. Hovorí o tom, že medzi nástroje podpory turizmu na Slovensku sa má od budúceho roka zaradiť nový príspevok na rozvoj cestovného ruchu.

Zároveň sa má zrušiť doterajšie poskytovanie investičnej pomoci pre oblasť cestovného ruchu. Jedným z cieľov je aj podpora zavádzania nových pravidelných leteckých spojení, čím sa má zvýšiť dostupnosť, atraktivita a podiel prenocovaní zahraničných návštevníkov v SR.

archívne video

Každý štvrtý Slovák, ktorý trávi dovolenku na Slovensku, ju trávi práve v Žilinskom kraji, tvrdí štátny tajomník pre cestovný ruch Marek Harbuľák (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

Zákonodarcov popoludní čaká tradičná hodina otázok. Venovať by sa mali aj správe o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2023. Na programe je vo štvrtok aj návrh Rastislava Krátkeho (Slovensko, Za ľudí, KÚ) na prijatie uznesenia k uzneseniu Európskeho parlamentu z 11. apríla o začlenení práva na umelé prerušenie tehotenstva do Charty základných práv Európskej únie.

Viac o téme: Cestovný ruchRokovanie NR SRParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu