Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

AKTUÁLNE Situácia v Devínskej Novej Vsi je stále kritická! Starosta vyzýva obyvateľov na opatrnosť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi)

BRATISLAVA - Starosta Devínskej Novej Vsi, Dárius Krajčír, informoval obyvateľov o aktuálnej povodňovej situácii, ktorá sa síce stabilizovala, no stále nie je možné hovoriť o zlepšení. Hladina riek Moravy a Dunaja totiž naďalej neklesá, čo spôsobuje pretrvávajúce problémy v niektorých oblastiach.

Hladina Dunaja v Bratislave v utorok ráno, zaplavené sú viaceré časti (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na ochranu územia v smere na Devínske jazero bolo nasadených sedem mobilných prečerpávacích staníc, ktoré pracujú na hradení. Na ulici Na hriadkach boli povolané ďalšie posily a technika na odčerpávanie vody, ktorá zaplavila aj šachty Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Starosta však upokojuje obyvateľov, že kvalita pitnej vody nie je ohrozená, keďže šachty sú uzavreté. V prípade akejkoľvek kritickej situácie alebo odstávky vody bude obyvateľstvo okamžite informované.

AKTUÁLNE Situácia v Devínskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi)

„Robíme všetko preto, aby nezaplavilo miesta, ktoré zaplaviť nemusí, kým vodu odčerpáme,“ uviedol Krajčír s tým, že sa prečerpávajú všetky miesta, kde by mohla voda spôsobiť ďalšie škody, napríklad zaplavenie pivníc či domov.

Starosta zároveň vyzval obyvateľov, aby sa vyhýbali zaplaveným oblastiam a miestam, kde prebiehajú zásahy záchranných zložiek a polície. „Je to nevyhnutné pre ich bezpečnosť a pre to, aby všetky záchranné zložky, ktoré pracujú a pomáhajú pri odstraňovaní škôd tejto mimoriadnej situácie, mohli vykonávať svoju prácu,“ uviedol Krajčír, ktorý taktiež apeloval na obyvateľov, aby nevstupovali do rieky ani nevyužívali športové náčinie na vstup do vody. „Buďte opatrní a dávajte si pozor, aby sme spoločne túto mimoriadnu situáciu zvládli,“ dodal starosta.

 

Aktuálny stav v súvislosti s povodňovou situáciou je v našej mestskej časti stabilnejší, avšak nemôžeme ešte hovoriť o...

Posted by Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi on Monday, September 16, 2024
Viac o téme: PovodneDunajDevínska Nová VesMoravaDárius Krajčír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu