Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

AKTUÁLNE Na detské ihrisko v Bratislave spadol strom! Mesto vyhlásilo MIMORIADNU situáciu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Život v MČ Bratislava - Nové Mesto)

BRATISLAVA - Slovensko posledné dni zasiahlo extrémne počasie. Nielenže na viacerých miestach výdatne prší, ale okrem toho nás trápi aj silný vietor. V dôsledku zlého počasia sa na pieskovisku z ničoho nič zrútil strom. Obyvatelia sú z toho prekvapení. Požadujú okamžitú kontrolu.

Slovensko od včera trápi výdatný dážď, s ktorým môžeme počítať až do konca víkendu. Na viacerých miestach však okrem dažďa fúka aj silný vietor, ktorý spôsobuje škody. Mnohé stromy totiž pod vplyvom zlého počasia nevydržali a začali sa lámať.

Jedným z takýchto miest je aj bratislavská mestská časť Nové Mesto, kde sa na jednej z ulíc zrútil strom priamo na detské ihrisko. "Ihrisko na Americkej ulici. Tie stromy sú síce zelené, ale viaceré z nich nie sú v dobrom stave. Verím, že to preveria," podelila sa so zážitkom Gabriela a pridala fotku zeleného stromu, ktorý sa zrútil na detské ihrisko.

AKTUÁLNE Na detské ihrisko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Život v MČ Bratislava - Nové Mesto)

Incident prekvapil aj vicestarostu a poslanca miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava - Nové Mesto, ktorý sa týmto prípadom začal okamžite zaoberať. "Váš podnet som poslal kolegom z EKO podnik VPS - Bratislava - Nové Mesto. Verím, že podnet čoskoro vyriešia," ubezpečil Gabrielu Pavol Troiak.

Na padanie stromov upozorňujú aj mestské lesy v Bratislave, ktoré ľudí vyzývajú, aby sa vyhli lesoparku. "Od štvrtka poobedia do nedele sa očakávajú extrémne silné dažde a vietor, ktorý zasiahne Malé Karpaty. V takomto počasí budú padať aj zdravé stromy! Návšteve lesoparku sa určite vyhnite. Z bezpečnostných dôvodov boli zrušené cyklistické preteky, zavreté budú bufety, rušíme aj pobyty v altánkoch a domčekoch na strome. Fungovať nebude ani prenájom lodičiek a akcie v Ekocentre," poznamenali na sociálnej sieti.

 

❗POZOR NA SILNÝ VIETOR A DÁŽĎ - LESOPARKU SA URČITE VYHNITE❗ od štvrtka poobedia do nedele sa očakávajú extrémne silné...

Posted by Mestské lesy v Bratislave on Wednesday, September 11, 2024

Bratislava vyhlásila mimoriadnu situáciu

Mesto Bratislava vyhlásilo v piatok na základe stanovísk Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) a vývoja meteorologickej situácie mimoriadnu situáciu. Zároveň preventívne od poobedia uzatvorí parkovisko na Tyršovom nábreží (Lunapark). Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

"Hlavné mesto vyhlásilo dnes mimoriadnu situáciu. V prípade potreby umožní operatívnejšie a efektívnejšie vykonať potrebné opatrenia a práce v nadväznosti na predchádzanie alebo aj prípadné odstránenie vzniknutých škôd spôsobených počasím," skonštatoval Bubla.

Pre silný dážď a výstrahy pred povodňou druhého stupňa sa hlavné mesto rozhodlo preventívne uzatvoriť parkovisko na Tyršovom nábreží. Uzatvorené bude postupne od poobedia. Obmedzenia na výjazde nebudú, noví návštevníci však do priestorov parkoviska púšťaní nebudú. "Situáciu priebežne monitorujeme, budeme ju vyhodnocovať a následne informovať o znovuobnovení prevádzky tohto parkoviska," doplnil Bubla. 

Polícia je aktuálne v pohotovosti a zasahujú pri rôznych udalostiach. "Doposiaľ boli policajné hliadky vyslané na Slovanské nábrežie do mestskej časti Devín, kde je aktuálne zatopená časť parkoviska. Ďalej boli vyslaní na Budyšínsku ulicu, kde došlo k pádu konára na vozovku. Na Odborárskej ulici a taktiež na Račianskej ulici v blízkosti Depa Krasňany vykonávali potrebné úkony spojené s padnutým stromom na dve osobné motorové vozidlá," poznamenala bratislavská polícia.

 

AKTUÁLNE: UDALOSTI SPOJENÉ S POČASÍM NA ÚZEMÍ BRATISLAVSKÉHO KRAJA ❗️ Z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Friday, September 13, 2024
Viac o téme: StromDetské ihriskoBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu