Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Karáčoniho palác čaká rekonštrukcia: S plánom materskej školy v ňom už nepočítajú

Karáčoniho palác
Karáčoniho palác (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Úrad vlády (ÚV) SR sa spolu s Kanceláriou prezidenta SR rozhodli rekonštruovať národnú kultúrnu pamiatku Karáčoniho palác v susedstve Grasalkovičovej záhrady v Bratislave. Od pôvodných úvah bývalej vlády prebudovať administratívne priestory v tomto objekte na materskú škôlku (MŠ) ÚV upúšťa. Rekonštrukcia objektu bude výlučne zameraná na obnovu administratívnych priestorov, ktoré sa rozšíria aj o doteraz nevyužité podkrovné priestory. Informoval o tom tlačový a informačný odbor ÚV.

"Cieľom rekonštrukcie je okrem odstránenia zlého technického stavu objektu zlepšenie jeho energetickej hospodárnosti aj vytvorenie vhodných kancelárskych priestorov pre zamestnancov oboch inštitúcií," priblížil ÚV. Z jeho pohľadu opätovným spustením užívania Karáčoniho paláca dôjde k zásadnému zníženiu nákladov, keďže aktuálny prenájom komerčných administratívnych priestorov nahrádzajúcich Karáčoniho palác predstavuje sumu až 2.757.000 eur s DPH za rok.

"Projekt rekonštrukcie paláca bude financovaný zo zdrojov plánu obnovy, keďže Úrad vlády SR aj Kancelária prezidenta SR boli určení ako prijímatelia prostriedkov priamym vyzvaním," doplnil ÚV. Národná kultúrna pamiatka Karáčoniho palác je majetkom Slovenskej republiky v správe ÚV a Kancelárie prezidenta SR.

Viac o téme: úrad vládyKaráčoniho palác
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu