Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

MIMORIADNE Tragédia v Trnave: Po výbuchu v garáži zomrel významný architekt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - V Trnave sa stalo tragické nešťastie, pri ktorom zahynul významný architekt Pavel Ďurko vo veku 50 rokov. V piatok 23. augusta došlo k výbuchu v garáži, ktorý spôsobil zranenia štyrom ľuďom. Pavel Ďurko, aj napriek veľkej snahe lekárov, nakoniec v stredu 28. augusta zraneniam podľahol.

Pavel Ďurko bol známy architekt a milovaný otec piatich detí. V Trnave sa podieľal na mnohých dôležitých projektoch, pričom jeho najväčšou vášňou bola obnova historických pamiatok v meste. Web Trnavský hlas vyzdvihuje jeho prácu, najmä jeho nasadenie pri reštaurovaní univerzitných budov, mestských priestorov a hradieb. O histórii týchto budov dokázal rozprávať s veľkým zanietením a s rovnakým nadšením pristupoval aj k ich obnove, informoval portál tvnoviny.sk.

Medzi jeho významné diela patrí aj nedávno dokončená obnova Námestia SNP v Trnave. Okrem toho sa angažoval aj v projekte Kreatívneho centra, ktoré po jeho smrti zverejnilo dojímavý príspevok na sociálnej sieti:

„Pali, zajtra si mal sprevádzať prehliadku v našom milovanom Kreatívnom centre Trnava. Neprídeš už osobne. No vieme, že tam budeš s nami, aj s ďalšími kreatívnymi dušami už navždy. Od prízemia, cez poschodie. Aj v nádhernom podkroví. Tvoj zvučný hlas sa už navždy v našich spomienkach ponesie nádvorím."

Táto správa pripomína, akú stopu zanechal Pavel Ďurko nielen v architektúre, ale aj v srdciach ľudí, ktorí ho poznali.

Viac o téme: Architekt Pavel Ďurko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu