Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Spravodlivosť berú do vlastných rúk: Lovci pedofilov zverejňujú VIDEÁ brutálnych bitiek, polícia zakročila!

(Zdroj: X (Twitter))

BRATISLAVA – Polícia sa v poslednom období zaoberá niekoľkými prípadmi skupín takzvaných lovcov pedofilov, ktorí sa vydávajú za deti, vylákajú sexuálnych predátorov na schôdzku a tam ich napadnú. Brutálne bitky si pritom natáčajú a zverejňujú na sociálne siete. Obvineniu už v tejto súvislosti čelia štyri osoby.

Príslušníci Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru v úzkej spolupráci s policajtmi z krajských riaditeľstiev Policajného zboru identifikovali v poslednom období niekoľko prípadov tzv. "Lovcov pedofilov". "Inšpirovaní najmä zahraničnými videami, proaktívne vyhľadávajú sexuálnych predátorov v online priestore a vydávajúc sa za osoby mladšie ako 15 rokov sa snažia dojednať osobné stretnutie. Na tomto stretnutí následne členovia skupiny osobu fyzicky napádajú, vyhrážajú sa jej a vydierajú ju. Celý priebeh si nahrávajú a následne publikujú videá," priblížila polícia.

Členovia skupín sa podľa nej snažia vystupovať ako samozvaní "ochrancovia spoločnosti". Apeluje na nich, že takýmto spôsobom sa vystavujú trestnoprávnemu postihu za viaceré závažné trestné činy. "Týmto nebezpečným fenoménom sa intenzívne zaoberáme nielen my, ale aj ďalšie policajné zložky naprieč Európou," dodáva polícia.

Štyri osoby čelia obvineniu

Štyri osoby aktuálne v tejto súvislosti čelia obvineniu zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva, v súbehu so zločinom obmedzovania osobnej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva. V tomto prípade bol vylákaný muž obvinenými mužmi konfrontovaný a fyzicky napadnutý.

Lovci pedofilov čelia obvineniu (Zdroj: Polícia SR)

„Okradnutého, zviazaného a zraneného muža skupina útočníkov nechala na zemi ležať, pričom z miesta ušli. Na základe vykonaných potrebných úkonov a zabezpečených dôkazov si vypočuli obvinenie 15 – ročný Michal Z., 15 – ročný Marek Š., 15 – ročný Arian K. a 19 – ročný Radoslav B.“ informuje bratislavská polícia.

Práve tento prípad je podľa polície ukážkou toho, že by si občania mali dávať veľký pozor pri nadväzovaní známostí cez sociálne siete, nakoľko Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave eviduje niekoľko udalostí tohto typu, ktoré skončili spáchaním protiprávneho konania.

Viac o téme: Obvinenie Lovci pedofilov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu