Utorok10. september 2024, meniny má Oleg, zajtra Bystrík

ŠOKUJÚCE ODHALENIE Lovci pedofilov nastražili pascu: Na rande v lese v mene 14-ročnej tínedžerky ulovili policajta

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Českí kriminalisti sa v posledných týždňoch zaoberajú niekoľkými prípadmi skupín takzvaných lovcov pedofilov, ktorí sa vydávajú za deti, vylákajú sexuálnych predátorov na schôdzku a napadnú ich. To bol tiež prípad z Južnej Moravy, kde namiesto 14-ročného dievčaťa čakala na postaršieho muža v lese skupina mužov. Tí ho tam napadli, dokopali a vliekli lesom. Následne sa dozvedeli, že muž je povolaním policajt.

Na pedofilného policajta z južnej Moravy sa náslene zamerala aj Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov. „Môžem potvrdiť, že sa týmto prípadom zaoberáme,“ uviedla pre CNN Prima NEWS hovorkyňa GIBS Ivana Nguyenová. Policajný hovorca Pavel Šváb dodal, že policajta už prepustili z funkcie.

ŠOKUJÚCE ODHALENIE Lovci pedofilov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Spravodlivosť berú do vlastných rúk

Takzvaní lovci pedofilov postupujú podľa hovorcu policajného prezídia Jakuba Vinčáleka väčšinou podobne. Na internete sa vydávajú za deti, ktoré ešte nemali 15 rokov. So sexuálnymi predátormi nadviažu komunikáciu a dohodnú schôdzku. "Na danej schôdzke skupinka sexuálneho predátora konfrontuje, vyhráža sa mu, napadne ho či vydiera," uviedol Vinčálek. Stretnutia si lovci nakrúcajú a zverejňujú na sociálnych sieťach.

Členovia skupín sa podľa hovorcu inšpirovali prevažne na sociálnych sieťach v zahraničí. "Títo samozvaní lovci však svojím konaním môžu porušiť zákon a dopustiť sa celého radu trestných činov, a to aj obzvlášť závažného zločinu lúpeže či ťažkého ublíženia na zdraví," upozornil Vinčálek. Podľa polície fenomén narastá a kriminalisti už riešia prípady vo viacerých krajoch. Podľa hovorcu je alarmujúce, že v najpočetnejšej skupine, ktorou sa kriminalisti zaoberali, sú predovšetkým mladiství.

Viac o téme: PolicajtJužná MoravaLovci pedofilov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu