Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V Mojtíne horel rodinný dom: Príčiny požiaru zisťujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

MOJTÍN - Zásah hasičov si vo štvrtok (8. 8.) popoludní vyžiadal požiar rodinného domu v Mojtíne (okres Púchov). Pri udalosti sa nikto nezranil, príčiny požiaru zisťujú. V piatok o tom informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Na mieste zasahovali traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Púchova s dvomi cisternovými vozidlami. "Po príchode hasičov na miesto z okien a dverí rodinného domu vychádzal hustý dym. Požiarisko sa nachádzalo v kuchyni, kde horela kuchynská linka. Požiar sa pomocou práškových hasiacich prístrojov snažil uhasiť ohlasovateľ udalosti. V postihnutom dome sa nikto nenachádzal," uviedol Petrík.

archívne video

Požiar pri Šibeniku hasia aj zo vzduchu (Zdroj: Facebook/Vatrogasci - 193)

Púchovskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch podľa neho odpojili objekt od prívodu energií, potom vnikli dovnútra, kde s cieľom likvidácie požiaru nasadili jeden hasebný prúd. "Následne zadymené priestory odvetrávali za súčasného vyhľadávania skrytých ohnísk pomocou termovíznej kamery," doplnil.

Na mieste udalosti boli prítomní aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Mojtín. "Po záverečnom prieskume a skontrolovaní požiariska, keď už nehrozilo žiadne ďalšie nebezpečenstvo, hasiči miesto udalosti odovzdali zisťovateľovi príčin vzniku požiarov," dodal Petrík.

Viac o téme: PožiarHasičiMojtín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu