Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Riziko požiarov v tomto okrese stúpa: Zakázané fajčenie a otvorený oheň v lesoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

REVÚCA - V okrese Revúca bol vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme. Počas trvania zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je verejnosť povinná dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Informovalo o tom na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je verejnosť povinná dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Fyzickým osobám sa na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme zakazuje fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety a používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Zakázané je takisto vypaľovanie porastov bylín, kríkov, stromov či spaľovanie horľavých látok.

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov sú v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov povinní zabezpečovať v lesoch a v ich ochrannom pásme hliadkovaciu činnosť či zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste. Musia takisto udržiavať existujúce príjazdové cesty spôsobilé na účinný zásah hasičov.V Banskobystrickom kraji platí čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru v takmer všetkých okresoch. Výnimkou sú okresy Veľký Krtíš a Banská Bystrica.

Viac o téme: PožiarHasičiRevúca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu