Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Po zrušení NAKA vzniknú tri nové špecializované útvary: Na TOTO budú zamerané

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po zrušení Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniknú tri nové špecializované policajné útvary. Zamerané budú na korupciu, drogové trestné činy a terorizmus. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) to vo štvrtok povedal v televízii TA3. O presnej podobe reorganizácie Policajného zboru (PZ) bude podľa ministra v najbližších dňoch informovať policajný prezident Ľubomír Solák.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok o aktuálnej situácii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Od prvého októbra dôjde k prvej fáze reorganizácie, o ktorej som hovoril už minimálne pol roka. Bola spracovaná policajným prezídiom na základe štatistík a na základe toho, aby boj s organizovaným zločinom, ale aj so štandardnou finančnou kriminalitou, korupciou, terorizmom a boj proti drogovej činnosti bol čo najefektívnejší," ozrejmil Šutaj Eštok.

Policajné prezídium  uviedlo, že cieľom reorganizácie je efektívne rozloženie síl a prostriedkov. "Bližšie informácie k pripravovanej ďalšej fáze reorganizácie Policajného zboru bude možné uviesť až po uskutočnení všetkých potrebných krokov na jej realizáciu," dodal odbor komunikácie a prevencie Prezídia PZ.Minister vnútra už v minulosti zdôvodnil potrebu reorganizácie personálnym podstavom v polícii, množstvom riadiacich pracovníkov, rušením špeciálnej prokuratúry, ale aj potrebou reflektovať na aktuálnu bezpečnostnú situáciu.

Viac o téme: NAKAMatúš Šutaj EštokPolicajné útvary
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu