Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Teroristická hrozba pre Nemecko je trvalo vysoká, tvrdí Faeserová

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová
Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová v pondelok označila hrozbu islamistického terorizmu pre Nemecko za trvalo vysokú. Pripomenula, že bezpečnostné zložky v susednom Rakúsku minulý týždeň odhalili plány na teroristický útok počas koncertu americkej speváčky Taylor Swiftovej. TASR o tom informuje podľa agentúry DPA.

"Naša krajina je takisto v centre pozornosti džihádistických organizácií, predovšetkým Islamského štátu (IS) a jej – v súčasnosti najnebezpečnejšej – odnože Islamský štát-provincia Chorásán (ISPK)," povedala Faeserová po návšteve sídla Spolkového úradu na ochranu ústavy (BfV) v Kolíne nad Rýnom na západe Nemecka.

archívne video

Do dvanástej hodiny boli nahlásené bombové útoky na vyše 800 školách po celom Slovensku (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Najväčšie nebezpečenstvo podľa jej slov v súčasnosti predstavujú islamistické teroristické organizácie a aj jednotliví, často samostatne radikalizovaní páchatelia. Krajina sa však nenechá zastrašiť, zdôraznila ministerka. "K hrozbám však pristupujeme s veľkou vážnosťou," dodala.

V Rakúsku minulý týždeň odhalili plány islamistov, ktorí sa chystali zaútočiť na koncertoch Taylor Swiftovej vo Viedni. Tie sa mali konať vo štvrtok, v piatok aj v sobotu. Organizátori ich z dôvodu bezpečnosti zrušili. Rakúske úrady v spojitosti s týmito plánmi zadržali viacero osôb.

Faeserová v nedeľu uviedla, že chce sprísniť pravidlá týkajúce sa nosenia nožov na verejnosti. Tento zámer súvisí s výrazným nárastom trestnej činnosti súvisiacej s útokmi pomocou nožov v krajine.

Viac o téme: Ministerka vnútraTeroristická hrozbaNemeckoNancy Faeserová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu