Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ministerstvo zdravotníctva aktuálne posudzujú súťažné podklady koncových nemocníc v Bratislave

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) v Ružinove
Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) v Ružinove (Zdroj: TASR - Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pracuje na príprave projektov Národnej univerzitnej nemocnice v Bratislave a Národného ústavu detských chorôb. Aktuálne sa posudzujú súťažné podklady pre výstavbu koncových nemocníc. Informoval o tom komunikačný odbor MZ SR.

"Po stanovení predpokladanej hodnoty zákazky Analytické zhodnotenie zámeru realizovateľnosti, ktorá v zmysle finančných limitov zadefinovala postup obstarania, prebehla príprava súťažných podkladov. Aktuálne ich posudzujeme," uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Zabezpečenie súvisiacich a nevyhnutných úkonov v súvislosti s prípravou aj realizáciou zámeru výstavby zdravotníckych zariadení zastrešuje Zdravotnícka implementačná agentúra.

archívne video

Bývalý riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trenčíne Tomáš Janík informuje o situácii s poškodenými potrubiami v nemocnici (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Národná univerzitná nemocnica v Bratislave by mala mať v zrekonštruovanej a novovybudovanej časti k dispozícii 1015 lôžok a Národný ústav detských chorôb by mal podľa pripravenej adaptácie medicínskeho programu poskytnúť 446 nových lôžok spolu so zázemím pre sprevádzajúceho rodiča. Pri obidvoch projektoch sa podľa MZ SR využije existujúca dokumentácia, čím sa má zjednodušiť a urýchliť celý proces ich realizácie.

Viac o téme: NemocnicePosudzovanieMinisterstvo zdravotníctvaBratislavaSúťažné podklady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu