Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

AKTUÁLNE Prvá reakcia ministra vnútra na drámu na jarmoku v Stropkove: O zásahu ochranky sa dozvedel neskôr!

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (2)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

STROPKOV – V piatok 2. augusta mala na jarmoku v Stropkove zasahovať ochranka ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. V priestore, kde sa konal jarmok sa mal nachádzať 20-ročný mladík, ktorý mieril s atrapou zbrane po ľuďoch.

19:30 Proti mužovi so zbraňou v ruke na stropkovskom jarmoku, kde sa vtedy nachádzal minister vnútra a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok, zasiahol jeho ochrankár. Pre TASR to potvrdili hovorca rezortu vnútra Matej Neumann a polícia. Na prípad upozornili Plus sedem dní a noviny.sk.
Podľa Neumanna zásah ochrankára voči osobe bol promptný a ukázalo sa, že išlo o atrapu zbrane.
Samotný minister vnútra vyzdvihol profesionálny výkon príslušníkov úradu pre ochranu ústavných činiteľov. "O tom, čo sa stalo, som sa osobne dozvedel až neskôr," priznal. Je rád, že sa nikomu nič nestalo, vyjadril však želanie, aby k takýmto incidentom už nedochádzalo. "Chcel by som poprosiť ľudí, aby sa, obzvlášť po tom, čo sa stalo v Handlovej, neopakovali podobné veci. Bol by som nerád, ak by napätie v spoločnosti ešte eskalovalo. Prosím, správajme sa k sebe slušne," vyzval Šutaj Eštok.
Polícia na prípade intenzívne pracuje a preveruje všetky okolnosti incidentu. "V prípade je začaté trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu nebezpečného vyhrážania," doplnila Ligdayová.

Ochranka v tomto prípade urýchlene zasiahla, informovali noviny.sk. „V piatok (2.8.) pred 19.00 hod počas jarmoku v meste Stropkov príslušník PZ vykonávajúci ochranu ministra vnútra použil donucovacie prostriedky voči osobe, ktorú vyhodnotil ako potenciálnu hrozbu, nakoľko mal v ruke zbraň,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Polícia zároveň dodala, že na objasnení tohto prípadu intenzívne pracujú a bolo začaté trestné stíhanie pre vyhrážanie. Prípad budeme naďalej sledovať.

Viac o téme: Minister vnútraStropkovMatúš Šutaj EštokAtrapa zbrane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu