Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Šutaj Eštok potvrdil stretnutie s Ficom! Prezradil detaily: TIETO témy spolu riešili

Predseda PS Michal Šimečka, predseda Smeru-SD Robert Fico a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok
Predseda PS Michal Šimečka, predseda Smeru-SD Robert Fico a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – V stredu sa konalo dôležité rokovanie k štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni, ktorá sa nachádza vo veľkej strate. Prítomní na ňom mal byť premiér Robert Fico (Smer-SSD), ktorý ho mal iniciovať, ako aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a ďalší. Chýbala však šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD), čo vyvolalo špekulácie o tom, či má ešte premiérovu dôveru.

O stretnutí ako aj neúčasti ministerky na ňom informoval denník Sme s odvolaním sa na svoje zdroje. Stretnutie mal zvolať premiér Robert Fico (Smer-SSD) a prítomný na ňom mal byť aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý je aj predsedom strany Hlas-SD, je teda v pozícii Dolinkovej straníckeho šéfa.

 

MÉDIÁ SÚ PREKVAPENÉ, ŽE VLÁDA PRACUJE AJ V LETE Príde mi, že mnohé médiá sú prekvapené, že vláda pracuje a jej...

Posted by Matúš Šutaj Eštok on Thursday, August 1, 2024

Ten sa rozhodol po medializácii celej veci zareagovať. „Príde mi, že mnohé médiá sú prekvapené, že vláda pracuje a jej predstavitelia sa stretávajú aj počas letného dovolenkového obdobia. Neviem si inak vysvetliť ich domnelé predstavy a hľadanie senzácie, ktoré mali vzniknúť z môjho stretnutia s premiérom,“ napísal na sociálnej sieti.

„Aj keď sa premiér momentálne rehabilituje po teroristickom útoku, stretli sme sa ako predsedovia dvoch koaličných strán HLAS – sociálna demokracia a SMER - SSD, aby sme prediskutovali dôležité témy v oblasti sociálnej politiky a rodiny, migrácie, zdravotníctva, podpory regiónov a hlavne energetickej bezpečnosti najmä v súvislosti s obmedzením dodávok ropy z Ukrajiny,“ tvrdí.

„Oceňujem, že si médiá všimli, že predstavitelia strany HLAS – sociálna demokracia a súčasná vláda sú aktívni aj v období, keď by mnohí očakávali, že nebudú pracovať – koniec koncov na ´letné prestávky´ si zrejme zvykli u vlád v rokoch 2020 až 2023...,“ dodal.

Zuzana Dolinková má mať tento týždeň dovolenku.

Viac o téme: StretnutieRobert FicoMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu