Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pri požiari slamy v Malom Šariši vznikla predbežná škoda 15-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

MALÝ ŠARIŠ - Profesionálni a dobrovoľní hasiči vo štvrtok (25. 7.) večer zasahovali pri požiari približne 350 balíkov slamy v obci Malý Šariš v okrese Prešov.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová, na mieste udalosti zasahovalo päť príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove s dvoma kusmi hasičskej techniky a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO) Župčany."Hasičská jednotka na hasenie požiaru nasadila tri 'C' prúdy vody. Následne bol stoh postupne rozoberaný a čiastočne dohášaný po jeho obvode. Na požiarisko sa dostavil aj traktor s pluhom, ktorý oraním vytvoril ochranný pás, aby nedošlo k rozšíreniu požiaru. Na zabezpečenie dostatočného množstva hasiacej látky bola zriadená kyvadlová doprava. Na lokalizáciu požiaru bolo použitých približne 36.000 litrov vody. Požiar sa podarilo krátko po 23.20 h lokalizovať," povedala Knišová.

archívne video

Požiar autovraku v noci zamestnal nielen policajtov druhého bratislavského okresu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Po lokalizácii požiaru bolo miesto odovzdané DHZO Župčany za účelom monitoringu požiariska. Na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru."Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Škoda spôsobená požiarom bola majiteľom predbežne vyčíslená na hodnotu 15.000 eur. Pri udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu," dodala Knišová s tým, že aj počas piatka naďalej prebieha monitoring požiariska, ktorý vykonávajú členovia DHZO Kojatice a Hrabkov.

Viac o téme: ŠkodaSlamaPožiarHaZZMalý Šariš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu