Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Hasiči likvidujú požiar v mestskej kompostárni! Silné zadymenie komplikuje celú situáciu

V Dolných Krškanoch hasiči už vyše 13 hodín zápasia s ohňom.
V Dolných Krškanoch hasiči už vyše 13 hodín zápasia s ohňom. (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor Nitra )

NITRA - Hasiči už viac ako 13 hodín zasahujú pri požiari v mestskej kompostárni v Nitre, ktorá sa nachádza v časti Dolné Krškany. Horí tu bioodpad. Na sociálnej sieti upozorňujú na silné zadymenie celého okolia.

Ako informoval Hasičský a záchranný zbor (HaZZ), v pondelok (29. 7.) večer začalo horieť približne 500 metrov kubických kompostu. Zasahujúci hasiči ho pomocou techniky začali rozhŕňať a hasiť. Do likvidácie ohňa sa zapojili jednotky z Nitry, Drážoviec a Selenca a tiež dobrovoľné hasičské zbory z Ivanky pri Nitre, Rastislavíc a Mojmíroviec.

archívne video

Požiar autovraku v noci zamestnal nielen policajtov druhého bratislavského okresu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Aktuálne hasiči na sociálnej sieti informovali, že situáciu komplikuje silné zadymenie, ktoré znepríjemňuje život aj obyvateľom, ktorí bývajú v okolí požiaru. "Celý dom máme vydymený štipľavým smradom, nedá sa dýchať, nieto ešte spať. Vydymené sú celé ulice," uviedla obyvateľka z okolia kompostárne.

Požiar spôsobil škody za 8000 eur

Škoda, ktorú spôsobil požiar v mestskej kompostárni v Nitre - Dolných Krškanoch, je približne 8000 eur. Uviedol to hovorca mesta Tomáš Holúbek. Ako informoval, podľa kamerových záznamov vypukol požiar v pondelok 29. júla o 18.23 h. "Predpokladá sa, že požiar nezaložil nikto úmyselne. Vyšetrovatelia hovoria o tom, že niekto mohol vo vyzbieranom bioodpade nechať fľašu alebo kus skla, z ktorého sa biomasa vznietila. Vzhľadom na veľké sucho a horúčavy sa požiar začal rýchlo šíriť," vysvetlil Holúbek.

Oheň likvidovali celú noc desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov. "Dostali ho pomerne rýchlo pod kontrolu, stále však ešte nie je úplne uhasený. Tlejúcu hmotu postupne premiestňujú a stále ju zalievajú. Na veľkoobjemovom kontajneri vznikla škoda 3000 eur a ďalších 5000 eur na plote," doplnil Holúbek.

Viac o téme: PožiarHasičiNitraDolné KrškanyMestská kompostáreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu