Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Ďalší útok medveďa! Jeden človek skončil v nemocnici! Na mieste sú všetky zložky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

TURIEC - Na Slovensku došlo k ďalšiemu útoku medveďa. Zviera útočilo na známom turistickom chodníku v časti Zajacová pod Chlebom. Cyklistu pohrýzlo do nohy, muž mal utŕžiť aj niekoľko škarabancov. Na miesto smerovali hasiči, záchranári aj policajti.

Na útok medveďa upozornila TV JOJ. Podľa prvotných informácii išlo o dvoch súrodencov - brata a sestru. Obaja boli v tom čase na bicykloch. V časti Zajacová na nich mala vybehnúť medvedica, ktorá mala podľa sestry pri sebe tri mláďatá. Muža uhryzla do nohy. Utŕžiť mal škrabance a bol prevezený do martinskej nemocnice. 

archívne video 

Ministerstvo predstavilo usmernenia pri mimoriadnej situáci odlovu medveďa hnedého (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Po 18:00 hod Operačné stredisko ZZS SR vyslalo jednu ambulanciu Rýchlej zdravotnej pomoci do obce Turany (okres Martin) na turistický chodník k zranenému mužovi. Záchranári po prvotnom ošetrení previezli muža (34) s otvorenými ranami predkolenia do Univerzitnej nemocnice v Martine, informoval Richard Bolješik, zástupca OS ZZS SR.

"Dnes (24.07.2024) v podvečerných hodinách sme z tiesňovej linky 112 prijali oznámenie o útoku medveďa hnedého na cyklistu, ku ktorému malo dôjsť na lesnej ceste, v k.ú. obce Šútovo, okres Martin, časť Zajacová. Po príchode policajnej hliadky na miesto bolo zistené, že medveď hnedý napadol 34- ročného muža počas jazdy na bicykli. So zranením dolnej a hornej končatiny bol prevezený do nemocnice," uviedla polícia. 

 

V K.Ú OBCE ŠÚTOVO, OKRES MARTIN MEDVEĎ ZAÚTOČIL NA ČLOVEKA🚨 Dnes (24.07.2024) v podvečerných hodinách sme z tiesňovej...

Posted by Polícia SR - Žilinský kraj on Wednesday, July 24, 2024

Ako dodali, bol vyrozumený aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý vykonáva na mieste ďalšie opatrenia. Polícia poskytla Zásahovému tímu pre medveďa hnedého súčinnosť pri pátraní po medveďovi, ktorého sa nepodarilo nájsť."Žiadame občanov o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode. V prípade potreby neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158," dodali. 

Viac o téme: Medveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu