Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

V Brezne spozorovali medveďa: Hlásením sa už zaoberá zásahový tím

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BREZNO - Brezniansky primátor Tomáš Abel v pondelok (29. 7.) v popoludňajších hodinách informoval o výskyte medveďa hnedého v Bujakove, miestnej časti Brezna. Verejnosť vyzval na zvýšenú opatrnosť. Hlásením sa už zaoberá Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR.

"V pondelok o 15.30 h oznámila obyvateľka miestnej časti Bujakovo, že 27. a 29. júla bol na konci Bujakova pred "obaľovačkou" videný medveď hnedý, ktorý schádza z doliny cez hlavnú cestu smerom k Hronu. Prosím, zvýšte v predmetnej lokalite opatrnosť," napísal Abel na sociálnej sieti s tým, že vyrozumel zásahový tím i mestskú políciu.

archívne video

Ministerstvo predstavilo usmernenia pri mimoriadnej situáci odlovu medveďa hnedého (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Ako v utorok potvrdil vedúci odboru propagácie a komunikácie ŠOP v Banskej Bystrici Andrej Švec, zásahový tím pre medveďa hnedého prijal hlásenie na pohotovostný telefón v pondelok v neskorých popoludňajších hodinách. "Situáciu následne telefonicky preveril a keďže išlo už o neaktuálny výskyt medveďa hnedého, dnes vykoná obhliadku lokality a v prípade potreby osadí na mieste informačnú tabuľu a fotopascu. V najbližších dňoch zároveň zintenzívni hliadkovú činnosť v danej lokalite," uviedol Švec.

Viac o téme: MedveďBreznoZásahový tímŠOPBujakovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu