Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

AKTUÁLNE Pri Trnave havaroval vetroň: Na mieste zasahovali dva záchranárske vrtuľníky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

BOLERÁZ - V utorok dopoludnia sa pri letisku v Bolerázi v okrese Trnava stala letecká nehoda, pri ktorej havaroval vetroň. Na mieste incidentu zasahoval záchranársky vrtuľník.

Aktualizované o 16:40 Polícia na sociálnej sieti informovala, že posádka lietadla bola podrobená dychovým skúškam, ktoré prítomnosť alkoholu nepotvrdili. "Policajti na mieste vykonali prvotné úkony a vo veci začali trestné pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," spresnila.

 

PÁD VETROŇA SI VYŽIADAL 2 ZRANENIA ✈️ ➡️ PRÍPADOM SA ZAOBERÁ AJ POLÍCIA ⬅️ 🚨 Policajti boli dnes, krátko pred obedom,...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, July 23, 2024

Informuje o tom portál tvnoviny.sk. Stroj mal spadnúť pri pristávaní, zranení sú dvaja ľudia. Rozsah zranení zatiaľ nie je známy. Vetroň mala údajne pilotovať žiačka, ktorá v ňom bola spoločne s inštruktorom. 

Na miesto boli vyslané dve pozemné ambulancie a dva záchranárske vrtuľníky. Pre TASR to uviedol zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Richard Bolješik.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo krátko po 11.00 h dve pozemné ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a dve vrtuľníkové záchranné zdravotné služby na letisko do Bolerázu v Trnavskom kraji k pádu vetroňa," potvrdil Bolješik.

Po páde vetroňa z asi siedmich metrov boli obe zranené osoby pri príchode záchranárov pri vedomí. "Vrtuľníky transportovali 26-ročnú ženu so zlomeninou krčnej chrbtice do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre a 30-ročného muža so zlomeninou driekovej chrbtice a panvy do Fakultnej nemocnice v Nitre," uviedlo OS ZZS.

Viac o téme: VetroňBoleráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu