Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

DESIVÉ odhalenie: ÚMRTIU českého občana v Bulharsku sa dalo ZABRÁNIŤ! Hlavnou podozrivou zostáva jeho MANŽELKA

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRIMORSKO – Českú rodinu postihlo veľké nešťastie. Manželský pár sa vybral na spoločnú letnú dovolenku do Bulharska, no naspäť sa už spolu nikdy nevrátia. Osudným sa im stali zrejme príliš veľké teploty a zrejme aj podcenili plávanie v mori. Manžel sa totiž utopil. Podľa najnovších informácií bola spočiatku veľká šanca na jeho záchranu. Okolnosti boli ale zásadne proti.

archívne video

Tragická nehoda chodca v Žarnovici. Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Osud bol k manželom z Českej republiky viac ako krutý. Tohtoročnú letnú dovolenku sa rozhodli stráviť spoločne na pobreží Bulharska. Keď vstúpili do mora, netušili, že spolu už von nikdy nevyjdu. Strašná tragédia sa odohrala podľa denníka Blesk v nedeľu popoludní 21. júla. V letovisku Primorsko sa chcel vo vode schladiť aj istý manželský pár z Českej republiky. 

Bezvládne telo na pláži

Manžel však už z mora po vlastných nevyšiel. Jeho bezvládne telo mala voda vyplaviť na pláž, kde bol vyše hodinu a pol vystavený priamym slnečným lúčom. Až neskôr sa o neho začali zaujímať aj ďalší návštevníci pláže, ktorí privolali záchranku. Bolo však už neskoro. 

DESIVÉ odhalenie: ÚMRTIU českého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Otázne bolo, kde sa celú tú dobu nachádzala manželka. Podľa Blesku jednoducho zabudla, že plával v mori. Prípad začala riešiť aj bulharská polícia. Tá už zistila aj identitu zosnulého českého občana. Na žiadosť rodiny ale nezverejnila ďalšie informácie.

"Bohužiaľ môžeme potvrdiť, že  pri letovisku Primorsko v severnej časti pláže došlo dnes (22. júl) k úmrtiu českého občana, ktorý tam bol na dovolenke. S ohľadom na rodinu nebudeme zverejňovať ďalšie informácie," povedala tlačová hovorkyňa rezortu českej diplomacie Mariana Wernerová. 

Šli si len zaplávať

K desivému prípadu sa vyjadrilo aj niekoľko českých turistov, ktorí sa v tom čase tiež nachádzali na pláži. "Šli si zaplávať do mora na nafukovačke. Ani jeden z nich nebol dobrý plavec. Pani sa zosunula do vody a hneď sa začala topiť. Na breh ju vytiahlo päť plavčíkov," priblížila svedkyňa. Česká manželka bola z tejto udalosti otrasená a zabudla záchranárom povedať, že vo vode ostal ešte aj jej manžel.  

DESIVÉ odhalenie: ÚMRTIU českého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Po tom, ako vyplavilo už nehybné telo českého občana na pláž, nikto si ho nevšímal. Podľa svedkov mohlo prejsť aj 70 minút, kým na to niekto upozornil. Ľudia si zrejme mysleli, že len zaspal. Svedok opísal, že deti si cez neho dokonca hádzali loptu. "Bulharskí policajti celú situáciu spočiatku nebrali vôbec vážne," vyjadril sa. 

Profesionálny prístup

Ďalšia svedkyňa však vyvrátila, že za smrťou je nezodpovedné konanie polície alebo neprimeraný prístup záchranárov: "Resistutácia prebehla takmer okamžite, pričom trvala najmenej 15 minút. Všetci sme to pozorovali. Záchranári konali profesionálne," ozrejmila s tým, že muža českej národnosti poznala osobne. V čase tragédie bolo more aj počasie pokojné. Na pláži viala zelená vlajka, čo pre návštevníkov znamenalo, že vo vode nezhrozilo žiadne nebezpečenstvo. 

Viac o téme: TragédiaSmrťUtopeniePolícia BulharskoČRČeský občanPrimorskoKrimiMZV ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu