Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

O dotáciu na envirovýchovu môžu školy žiadať do konca septembra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo prostredníctvom Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) šiesty ročník Zeleného vzdelávacieho fondu (ZVF). O dotácie na podporu environmentálnej výchovy budú môcť školy žiadať do 30. septembra, v rámci výzvy je vyčlenených 500.000 eur. Informoval manažér pre komunikáciu SAŽP Roman Lebeda.

ZVF je zameraný na podporu vzniku zážitkových prírodovedných učební, komunitných záhrad či zelených oáz, dotácie sú využívané aj na edukáciu o faune a flóre či o význame včiel a hmyzu pre ekosystémy. Projekty financuje Environmentálny fond, oprávnenými žiadateľmi sú materské, základné, stredné i špeciálne školy, z ktorých každá môže pre svoj projekt získať 8000 eur.

archívne video

Aktuálna situácia ohľadom financií SR (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Je to široký záber zelených nápadov, ktoré vytvárajú na školách pedagógovia spolu so študentmi i s rodičmi. Zaujala ma výsadba živých jedlých plotov, zelených stien či záhonov, z ktorých si študenti môžu odtrhnúť bylinky a navariť čaj. Veľmi sa mi páčia aj zážitkové prírodovedné učebne a takáto hravá forma vzdelávania detí," uviedol generálny riaditeľ SAŽP Juraj Moravčík.

Všetky potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke www.zelenyvzdelavacifond.sk. "Veľmi vítam zníženie spolufinancovania projektov z päť na jedno percento. Ešte bude potrebné ďalej pracovať na znížení byrokracie, aby bolo predkladanie žiadostí pre zamestnancov škôl jednoduchšie," doplnil Moravčík s tým, že od začiatku fungovania fondu bolo podporených už vyše 270 projektov.

Viac o téme: VzdelávanieFondDotáciaMinisterstvo životného prostredia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu