Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Prokurátor podal obžalobu na čurillovcov! Šutaj Eštok reaguje: Tvrdé slová na bývalé vedenie

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal na Mestský súd Bratislava obžalobu na siedmich policajtov, takzvaných čurillovcov. Podľa ministra vnútra a lídra strany Hlas-SD Matúša Šutaja Eštoka týmto krokom naberá prípad na obrátkach! Tvrdo skritizoval bývalé vedenie.

"Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal dňa 15. júla 2024 na Mestský súd Bratislava obžalobu na sedem osôb (J. Č. a spol.) pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné," uviedla včera hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Zuzana Drobová. 

archívne video

Krajský súd odmietol návrhy čurillovcov na neodkladné opatrenia, oznámil Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Toto rozhodnutie prokuratúry víta Minister vnútra SR Hlas-SD, podľa ktorého naberá prípad na obrátkach a sú len krok od toho, aby sa postavili pred súd. Priblížil taktiež možné dôvody trestného stíhania. “Minulý rok na verejnosť unikli získané nahrávky z legálnych odposluchov čurillovcov, na ktorých hovoria napríklad o špinavostiach, ktoré mali v pláne uskutočniť proti vyšetrovateľke úradu inšpekčnej služby Diane Santusovej. Bez najmenšej hanby sa čurillovci dohadujú, ako Santusovej podpália pomocou kanistra auto, ako sa jej zbavia, že ju doslova spravia a šupnú do väzby,” poznamenal. 

V súvislosti s uniknutými informáciami tvrdo skritizoval vtedajšie vedenie. “Ľudia, ktorí mali v tej dobe zosobňovať spravodlivosť, či už bývalý špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, minister vnútra Mikulec alebo policajný prezident Hamran, nazvali tieto zverstvá čurillovcov len bežnou pracovnou poradou. Naozaj som nevedel, že vyšetrovatelia NAKA, sa bežne radia o tom, ako sa zbavia inej vyšetrovateľky, svojej kolegyne,” dodal. 

Matúš Šutaj Eštok je zvedavý na ich obhajobu. “Stačí už len, aby súd obžalobu prokuratúry prijal. Som rád, že sa táto vec dostane na súd, kde sa konečne vyriekne záver, na ktorý už veľmi dlho čaká celá verejnosť. Bojím sa, že to bude len potvrdenie toho, že títo takzvaní elitní vyšetrovatelia tu vykonávali politické pokyny a realizovali politickú pomstu Igora Matoviča a Daniela Lipšica,”  skonštatoval v závere.  

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ešte v máji ukončil prípad, mediálne známy ako čurillovci, návrhom na podanie obžaloby na siedmich obvinených policajtov. J.Č., P.Ď., Š.M., M.S., B.D., R.M. a P.S. Čelili obvineniu z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, P.Ď. i obvineniu z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom. 

Viac o téme: Matúš Šutaj EštokČurillovciMinister vnútra Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu