Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Slovensko vysiela na letnú olympiádu do Francúzska svojich policajtov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Slovensko vysiela do Francúzska na Letné olympijské a paraolympijské hry 2024 v Paríži svojich policajtov. Reagovalo tak na požiadavku Francúzska o vyslanie dvadsiatich štyroch príslušníkov polície, ktorí budú zaradení do hliadkovej služby. Pomáhať budú pri zabezpečovaní verejného poriadku.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok o aktuálnej situácii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ako ministerstvo ozrejmilo, Slovensko v stredu v ranných hodinách vyslalo do Francúzska prvých troch príslušníkov Policajného zboru služobnej kynológie. Ďalších 11 príslušníkov Policajného zboru hliadkovej služby odchádza do Francúzska letecky.

Slovensko vysiela na letnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Olympijské hry boli v histórii vždy obdobím pokoja a mieru, bohužiaľ dnes bezpečnostná situácia vo svete nie je pokojná ani mierová a preto vaša misia bude nesmierne dôležitá. Chcem vám popriať veľa šťastia a bezpečia na vašej bezpečnostnej misii. Verím, že sa vám podarí reprezentovať Slovensko minimálne tak dobre, ako nás budú reprezentovať naši olympionici. Touto cestou vám chcem vopred poďakovať za vašu prácu a verím, že bude všetko zabezpečené tak, aby bezpečnosť, bola garantovaná pre všetkých, športovcov, organizátorov a pre každého jedného fanúšika," povedal minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok.


Slovensko vysiela na letnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Viac o téme: OlympiádaPolícia SlovenskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu