Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Zuzana Dolinková odsúdila útoky na zdravotníkov: Požaduje zvýšenie sankcií

Zuzana Dolinková
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) odsúdila útoky na zdravotníkov. Požaduje za ne zvýšenie sankcií. V tejto veci intenzívne komunikuje aj so šéfom rezortu vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD). Zdravotníkom za ich prácu a nasadenie poďakovala. Informovali o tom z komunikačného oddelenia ministerstva.

"Rázne odsudzujem akékoľvek fyzické útoky na našich zdravotníkov zo strany pacientov. Takéto agresívne a arogantné správanie voči lekárom a zdravotníkom je v našej spoločnosti absolútne neprijateľné. Zdravotníci nesmú byť vystavovaní verbálnym ani fyzickým útokom. Naši lekári a zdravotnícky personál dennodenne venujú maximálne úsilie starostlivosti o pacientov a poskytujú im tu najlepšiu starostlivosť, často aj za cenu vlastného pohodlia a zdravia," poznamenala Dolinková.

archívne video

Ministerka zdravotníctva neprišla vysvetliť postoj Slovenska pri nových stanovách WHO (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Téme sa venovali aj na pondelkovom rokovaní rady vlády pre prevenciu kriminality. Rezort navrhol zvýšenie sankcií za útoky na zdravotníkov. "Našim cieľom je zabezpečiť bezpečné pracovné prostredie, kde môžu vykonávať svoju prácu bez strachu a obáv. (...) Navrhovanými opatreniami chceme ochrániť ľudí, ktorí sa starajú o naše zdravie a naše životy," dodala ministerka.

V nemocnici na bratislavských Kramároch napadol v sobotu (22. 6.) 43-ročný pacient dvoch zdravotníkov a ďalšieho pacienta. Zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Muža polícia obvinila z trestného činu výtržníctva spáchaného na chránenej osobe v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe. Vyšetrovateľ mu navrhol väzobné stíhanie.

Viac o téme: ZdravotníctvoLekáriútokyZdravotníciSankcieZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu