Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Dolinková odmieta tvrdenia lekárskych odborárov o chýbajúcom dialógu

Zuzana Dolinková
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) odmieta tvrdenia lekárskych odborárov o absencii dialógu. Nie sú podľa nej pravdivé. Uviedla to v reakcii na štvrtkové vyhlásenie zástupcov Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Volá po konštruktívnych riešeniach namiesto politikárčenia.

"Mrzí ma, že LOZ začína svojimi krokmi pripomínať skôr politickú stranu ako Lekárske odborové združenie. Snažím sa s nimi udržiavať konštruktívny a vzájomne rešpektujúci dialóg a vždy, keď požiadali o stretnutie, bolo im vyhovené. Musím preto skonštatovať, že tvrdenie o absencii dialógu medzi ministerstvom zdravotníctva a LOZ nie je jednoducho pravdou. Zakaždým vnímame veľmi pozorne ich podnetné postrehy, ale musím ako ministerka zdravotníctva zdôrazniť a pripomenúť, v akom stave som rezort na jeseň 2023 našla a prevzala," poznamenala.

archívne video

Ministerka zdravotníctva neprišla vysvetliť postoj Slovenska pri nových stanovách WHO (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Šéfka rezortu deklarovala, že sa snaží o udržateľné a dostupné zdravotníctvo na Slovensku v už aj tak neľahkej situácii. "Opätovne LOZ podávam ruku a som za konštruktívne riešenia namiesto politikárčenia," dodala.

Lekárski odborári vo štvrtok poukázali na neplnenie bodov memoranda s vládou. Predstavitelia vládnej koalície podľa ich slov snahu o dialóg ignorujú. Skritizovali viaceré kroky Dolinkovej aj jej nečinnosť v iných oblastiach. Upozornili na to, že podobné správanie viedlo v minulosti k hromadným výpovediam lekárov.

Viac o téme: LekáriLekárske odborové združenieZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu