Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Deň obetí pandémie COVID-19 je platným pamätným dňom, tvrdí prezident Peter Pellegrini

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini na sociálnej sieti pripomenul, že 6. marec je pamätným dňom SR - Dňom obetí pandémie COVID-19. Zdôraznil zároveň, že tak k tomu i pristupuje.

"Tohto roku som si ho ako prezident ešte uctiť nestihol, ale na budúci rok tak určite urobím," uviedol na sociálnej sieti. Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár na stredajšom (19. 6.) rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo avizoval, že v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie COVID-19. Tie podľa neho ukázali, že pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola. 

 

Podľa platného zákona o štátnych sviatkoch je 6. marec pamätným dňom Slovenskej republiky - Dňom obetí pandémie Covidu...

Posted by Peter Pellegrini on Thursday, June 20, 2024

Zuzana Dolinková
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Dolinková  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dané tvrdenia odmietla opozícia aj vedenie Ministerstva zdravotníctva SR. Šéfka rezortu Zuzana Dolinková (Hlas-SD) upozornila, že "akékoľvek spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým jej obetí".

Viac o téme: Peter PellegriniKoronavírusPamätní deň obetiam COVID - 19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu