Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Ministerstvo školstva sa má čoskoro sťahovať! Doteraz nemajú podpísanú zmluvu: Kam pôjdu

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky ešte v apríli tohto roka avizovalo, že o pár mesiacov pristúpia k sťahovania. Doteraz však nemajú podpísanú zmluvu s ich víťazom.

Ešte začiatkom roku 2022 Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky avizovalo potrebu sťahovať sa do nových priestorov. Hlavným dôvodom bolo nedostatok priestoru pre všetkých zamestnancov. V súčasnosti pripadá na jedného zamestnanca 8,1 m2. Aj preto ešte v ten rok ministerstvo vyhlásilo verejné obstarávanie.

archívne video

Ministerstvo školstva zavádza regionálne príspevky učiteľom (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

V apríli tohto roka sa konečne podarilo celý proces výberu nových priestorov ukončiť a ministerstvo si vybralo svoje nové priestory. Na základe vyhodnotenia prieskumu trhu sa rozhodovali medzi Westend Gate a Spectrum Tower. Napokon sa však rozhodli pre Spectrum Tower kvôli vraj najvýhodnejšej cenovej ponuke.

„Ponuka Spectrum Tower bola pre ministerstvo lepšia kvôli jej hospodárnosti. Konečná dohodnutá cena nájmu pri budove Spectrum Tower je 12,81€/m2/mesiac na 15 rokov nájmu a pri budove Westend Gate bola posledná ponúkaná cena 13,55€/m2/mesiac na 15 rokov nájmu. Budova Apollo Nivy nebola na odporúčanie UHP dopytovaná o ďalšiu aktualizáciu ceny. Cena za nájom uvedená v reakcii na prieskum trhu bola 15,75€/m2/mesiac na 15 rokov a teda išlo z týchto troch ponúk o najdrahšiu a najmenej hospodárnu ponuku,” poznamenalo pre topky.sk ministerstvo.

Sťahovanie v nedohľadne 

Hoci ministerstvo už pozná svojho víťaza, sťahovanie je napriek tomu v nedohľadne. Koncom apríla tohto roka avizovali, žeby sa malo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky sťahovať o pár mesiacov. Podľa dostupných informácií sa tak malo stať už 1. júla 2024. Zdá sa však, že sa to bude musieť odložiť.

Ako sa nám totiž podarilo zistiť, ministerstvo školstva ešte stále nemá podpísanú zmluvu s majiteľmi Spectrum Tower. „Zmluva s vlastníkom objektu Spectrum Tower aktuálne ešte nie je podpísaná,” potvrdilo nám ministerstvo. V súčasnosti sa má nachádzať v štádiu finalizácie, a teda presný termín, kedy dôjde k sťahovaniu ešte stále nevedia. Nové priestory im budú odovzdávané postupne po potrebných úpravách.

Viac o téme: SťahovanieMinisterstvo školstvaPriestoryMinisterstvo školstva SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu