Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Starosta zablokoval cestu kvetináčmi!

Prejazd autom blokujú tieto kvetináče.
Prejazd autom blokujú tieto kvetináče. (Zdroj: Nový Čas)

SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO - Hraničný priechod v centre Slovenského Nového Mesta nedá spávať obyvateľom južného Zemplína. Zatiaľ čo väčšina miestnych je za to, aby slúžil iba chodcom, obyvatelia susediaceho maďarského Sátoraljaújhély tadiaľ napriek zákazu začali jazdiť autami. Starosta Slovenského Nového Mesta dal preto postaviť na priechod dva betónové kvetináče, aby prejazdom zabránil.

"Slovenské Nové Mesto má 1 100 obyvateľov, susediaci maďarský Sátoraljaújhély takmer 20 000. My sa otvoreniu nebránime, no spôsobilo by nám to v obci absolútny dopravný kolaps," hovorí starosta Slovenského Nového Mesta Ján Kalinič, ktorý dodáva, že tento priechod už 20 rokov slúži iba peším.

"Priechod pre autá bol vybudovaný neďaleko obce kvôli bezpečnosti dedinčanov. Susedia z Maďarska k nám chodia najmä kvôli nákupom a obchody máme na frekventovanej ceste 1. triedy. Chýbajú nám záchytné parkoviská, už teraz autá stoja na zeleni a zákazoch zastavenia. Keby sa peší priechod v centre obce otvoril aj pre autá, doprava by skolabovala," vysvetľuje starosta Ján Kalinič.

V katastri obce majú niekoľko priechodov. Jeden železničný, jeden pre automobily, spomínaný peší priamo v centre dediny a od 21. decembra aj dva priechody pre cyklistov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu