Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Gašparovič novoročným prejavom naštval SDKÚ

Prezident Ivan Gašparovič počas novoročného prejavu.
Prezident Ivan Gašparovič počas novoročného prejavu. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič adresoval Slovákom už svoj tretí novoročný prejav. Ten bol preplnený pátosom a výzvami na pokoj a mier.

Svojou poznámkou o tom, že politický zápas by sa mal odohrávať iba v parlamente však prezident nahneval SDKÚ. Gašparovič vyzval politické strany, aby medzi sebou súťažili korektne a nepriamo varoval politikov pred organizovaním verejných protestov. Verejné zhromaždenia proti vláde Roberta Fica ohlásila opozičná SDKÚ-DS.

"Vyzývam politické strany ku korektnému politickému zápasu, ktorý nepresiahne hranice parlamentu. Slovensko čakajú nové politické, ekonomické a sociálne výzvy. Sústreďme sa na ne a nie na samoúčelný politický zápas," povedal Gašparovič.

To sa však nepozdáva poslancovi SDKÚ Tomášovi Galbavému: "Prezident vo svojom prejave podal jednoznačný dôkaz, že sú mu stranícke sympatie a pravdepodobne aj osobné záujmy bližšie ako záujem spoločnosti ako celku. Prezidentovi zjavne prekážajú len kroky opozície." Podľa poslanca je tragické, že v deň, keď SR oslavuje 15. výročie svojho vzniku, predniesol prezident prejav, v ktorom sa "netajene" prihlásil k jednej časti politického spektra.

Svoje výčitky mal k prezidentskému prejavu aj bývalý predseda SMK Béla Bugár: "Takmer 15 percent občanov Slovenska je inej národnosti ako slovenskej, pričom svojou prácou obohacujú kultúru Slovenska. Prezident to mohol vo svojom prejave viac vyvážiť."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu