Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Vojčice v Zemplíne: Mrhajú v obci miliónmi?

Starosta Vojčíc Ladislav Bodnár šafárenie s obecnými peniazmi popiera.
Starosta Vojčíc Ladislav Bodnár šafárenie s obecnými peniazmi popiera. (Zdroj: Nový Čas)

VOJČICE - Tri stavby poriadne rozhorčili Vojčičanov. V obci pri Trebišove sú tŕňom v oku chátrajúci kaštieľ, ruina rodinného domu a opakované kladenie potrubia kanalizácie. Obyvatelia poukazujú na mrhanie miliónmi z obecnej kasy, ktoré vyšli navnivoč. Starosta sa bráni, že urobil, čo bolo v jeho silách.

„Starosta si robí, čo chce a šafári s peniazmi,“ vraví Jozef Šefčík (61), ktorého spolu s ďalšími tromi susedmi trápi, ako sa v ich dedine zbytočne plytvá financiami. Na jeho ulici síce uložili kanalizačné potrubie už pred 10 rokmi, no zrejme pre jeho zlý sklon ho kládli nad staré rúry nanovo. „Príkladom mrhania prostriedkami je aj dvojmiliónová pôžička na obnovu bývalého kaštieľa, ktorý stále chátra ďalej. Hanbu obci navyše robí aj ďalší domček, ktorý starosta kúpil pre obec, no je z neho len rozvalina,“ dodal Šefčík.

Starosta Ladislav Bodnár všetko popiera: „K šafáreniu nedošlo! Mrzí ma, že na rekonštrukciu kaštieľa nebol dostatok peňazí.“ Dodal, že kritizované kladenie potrubia obec nič nestálo, lebo firma ho uložila do zeme v rámci výstavby vodovodu na svoje náklady. Kúpu chátrajúceho domčeka Bodnár zdôvodnil takto: „Obecné byty schválili poslanci, čiže len plníme uznesenie.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu