Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Mladému mužovi ako prvému Košičanovi operovali žlčník laparoskopom

Uzdravujúceho sa atléta Viktora Vojteka vyšetruje primár detskej chirurgie Pavol Drahovský.
Uzdravujúceho sa atléta Viktora Vojteka vyšetruje primár detskej chirurgie Pavol Drahovský. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Už je skoro fit! Mladý atlét Viktor Vojtek (18) sa ako prvý Košičan podrobil operácii novým laparoskopom.

Mladíka vyše roka trápili veľké bolesti brucha. Postihol ho zápal žlčníka, ktorý je v jeho veku ojedinelý. Po chirurgickom zákroku novým prístrojom sa cíti už celkom dobre.

„Trpel som poriadne! Prudká až neznesiteľná bolesť sa opakovala. Tie záchvaty by som nikomu neprial!“ povedal študent Športového gymnázia v Košiciach. Vyšetrenia potvrdili zápal žlčníka a mladík podstúpil operáciu novým laparoskopickým prístrojom. Zákrok v brušnej dutine bez rezov, len pomocou kamery a bez rezov na bruchu sa vydaril!

„Trval skoro päť hodín. Som už v pohode a domov by som mal ísť koncom týždňa,“ dodal študent, ktorý sa venuje prekážkovému behu. Primár chirurgického oddelenia košickej Detskej fakultnej nemocnice Pavol Drahovský potvrdil, že zápal žlčníka v takomto veku patrí k zriedkavým ochoreniam.

VÝHODY PRÍSTROJA:

Moderný laparoskopický prístroj má pre pacientov viacero výhod. Nielen pri operáciách žlčníka, ale aj slepého čreva, gynekologických, urologických a onkologických ochoreniach. Zákrok bez klasických rezov je menej bolestivý, pobyt v nemocnici nie je dlhý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu