Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Dzurinda po operácii: V detektore už nebudem hvízdať!

„S týmto sa dá zabehnúť maratón,“ povedal Dzurinda. Odnesie si to domov ako talizman.
„S týmto sa dá zabehnúť maratón,“ povedal Dzurinda. Odnesie si to domov ako talizman. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Operácia dopadla dobre! Predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda sa včera ráno krátko po ôsmej hodine zveril do rúk lekárom, ktorí mu z kolena vybrali skrutky. „Opäť som sa presvedčil, že modrá je dobrá,“ uviedol a ukázal modrý klin. Ten mal v nohe od marca 2006, kedy sa zranil počas lyžovačky.

V izbe musel mať Mikuláš Dzurinda nohu v chladiacom obale. Platil pre neho aj prísny zákaz vstávania. „Cítim sa dobre. Bolestivé sú len tie rezné rany,“ povedal novinárom štyri hodiny po operácii. Dodal, že najviac si v nemocnici na Kramároch užíva výhľad na Kamzík a pochvaľoval si aj starostlivosť lekárov a sestričiek. V nemocnici mal na obed rybie filé a zemiakový šalát. Manželka s dcérou mu však stravu vylepšili ovocím, šťavami a čokoládou.

Dzurinda mohol opustiť kliniku úrazovej chirurgie už dnes. Doliečovať sa bude doma, dokonca má naplánovanú aj zimnú lyžovačku. „Už mám pripravené bežky. Ale poučil som sa, jazdiť budem len na upravených tratiach,“ prezradil. A ako sa expremiérovi zmení život bez železa v tele? Vraj konečne nebude počas kontrol na letiskách pípať. „Naposledy ma v Lisabone vrátili štyrikrát, lebo som hvízdal,“ vtipne poznamenal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu