Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

V školách v bratislavskej Petržalke je menej žiakov

BRATISLAVA - Oproti minulému školskému roku klesol počet tried základných škôl (ZŠ) v bratislavskej Petržalke z 205 na 194. Nastúpilo do nich 4 199 detí, čo je o 141 menej, informoval hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

Najviac žiakov - 576 navštevuje športovú školu na Pankúchovej ulici, ktorá spolupracuje s Venglošovou futbalovou akadémiou. ZŠ na Nobelovom námestí má najmenej detí. Táto škola realizuje projekt otvorenej školy s cieľom vytvárať užšie partnerstvo medzi žiakom, učiteľom a rodičom.

Otvorených je jedenásť špeciálnych tried, napríklad pre deti s poruchami učenia, do ktorých chodí 109 detí. Ako ďalej uvádza v tlačovej správe Andrassy, všetky petržalské ZŠ sa zapájajú do projektu INFOVEK. Žiaci sa učia pracovať s počítačmi a zahŕňa zároveň zavádzanie moderných technológií do škôl.

V projekte Európska hviezdička zasa deti poznávajú kultúru, tradície a zvyky členských štátov Európskej únie. Vo všetkých školách je k dispozícií aj špeciálny pedagóg či psychológ, jeho úlohou je odborná práca s deťmi, ktoré navštevujú špeciálne či integrované triedy.

Medzi jedinečné inštitúcie v bratislavskej Petržalke patria školy na Gessayovej a na Turnianskej ulici. Študenti zo školy na Gessayovej sa zapájajú od roku 2000 do projektu cezhraničnej spolupráce s rakúskou partnerskou školou v Kittsee. Vedenie školy na Turnianskej pripravuje pre žiakov „zelené“ environmentálne projekty. Škola získala od miestnej samosprávy 200 000 Sk na rekonštrukciu budovy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu