Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Mikloško sa žení: Prečo tají svoju nevestu?

František Mikloško sa po 60-ke rozhodol oženiť. Zobraziť galériu (11)
František Mikloško sa po 60-ke rozhodol oženiť. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Poslanec parlamentu František Mikloško, ktorý minulý týždeň oslávil šesťdesiatku, si dnes vezme o dvadsať rokov mladšiu doktorku farmácie Janu Sasínovú, ktorú spoznal ešte počas vysokoškolského štúdia.

Podľa informácií Nového Času si svoje áno povedia napoludnie v bratislavskom jezuitskom kostole. Sobáš si dvojica naplánovala ako malú súkromnú záležitosť.

„Viem, na čo sa ma chcete opýtať. Nebudem sa k tomu vyjadrovať, nechávam tomu voľný priebeh. Muži po šesťdesiatke na takéto otázky neodpovedajú,“ zahmlieval Mikloško veľkú životnú udalosť. O svojej vyvolenej šťastný „mladoženích” nechcel nič prezradiť.

Nevesta Jana Sasínová (40) však bola otvorenešia. Pre Nový Čas prezradila: „Bude to pre nás oboch znamenať veľmi veľa. Obaja sa tešíme.“ A odkryla aj kúsok spoločnej minulosti: „Poznáme sa dlho, ešte od vysokoškolského štúdia. Pracovali sme vtedy v krúžkoch, v tajnom cirkevnom spoločenstve vysokoškolákov. A na to, kedy sme sa rozhodli, že sa vezmeme, je ťažké povedať.“ Podľa jej slov nepôjde o žiadnu veľkú oslavu, ale len malú súkromnú záležitosť.

Poslanec za KDH chcel svoj sobáš do poslednej chvíle utajiť - dokonca aj pred kolegami z parlamentu. Mikloško, najväčší vtipkár spomedzi poslancov, bol zarytým starým mládencom a odporcom techniky. Dodnes nevlastní ani televízor. To, že sa v šesťdesiatke rozhodol vstúpiť do manželského stavu, viacerých jeho kolegov šokovalo. Mnohí poslanci KDH sa o tom dozvedeli až od Nového Času a len neveriacky krútili hlavami.

Jozef Mikloško (68), ktorý býva vo Svätom Jure, však o dnešnom bratovom sobáši vie. „Dlho sme čakali, kým sa ožení. Povedal mi to v intímnej atmosfére na oslave svojej šesťdesiatky. Úprimne sa z toho teším a želám mu veľa šťastia. Na svadbu sa určite nechystám, a pokiaľ viem, ani nikto z našich súrodencov.“

POLITICKÍ STAROŽENÁČI 

Mikloško sa žení: Prečo
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Nový Čas)

V roku 1997 sa druhýkrát ženil Václav Havel. Exprezident ČSFR a vtedajší český prezident si rok po smrti prvej manželky Olgy zobral za ženu herečku Dagmar Veškrnovú.

Mikloško sa žení: Prečo
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Nový Čas)

Bývalý nemecký kancelár Helmut Kohl (76) sa po tragickej smrti svojej prvej ženy v roku 2005 oženil s ekonómkou mladšou o 34 rokov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu