Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Cirkev vyzýva k modlitbám počas koncertu Black Sabbath

Koncert kapely Black Sabbath je tŕňom v oku katolíckej cirkvi. Zobraziť galériu (2)
Koncert kapely Black Sabbath je tŕňom v oku katolíckej cirkvi.

KOŠICE - Blížiaci sa košický koncert Heaven and Hell je tŕňom v oku katolíckej cirkvi. Dokonca sa objavili informácie, podľa ktorých zakazuje mladým ísť na jediný koncert tejto kapely na Slovensku. Cirkev tvrdí, že nikomu nič nezakazujú.

„Na internete som našiel webovú stránku, kde katolícky informačný dvojtýždenník zo Šarišských Draviec doslova zakazujú mladým, aby išli na koncert. Vyzýva k intenzívnym modlitbám v kostole počas koncertu čo najviac veriacich,“ tvrdí čitateľ, ktorý nás oslovil. Vo výzve v spomínanom dvojtýždenníku sa totiž okrem iného hovorí, že táto skupina je známa temnými a hrozivými textami piesní s tematikou okultizmu, čiernej mágie a satanizmu. Preto vraj vyzývajú k modlitbám za spásu duše nielen počas, ale aj týždeň pred koncertom.

„Výzvu na modlitbu farára zo Šarišských Draviec v súvislosti s koncertom možno chápať aj ako upozornenie na morálne problémy, vplyv a dôsledky, ktoré určitý druh hudby, spôsob predstavenia a obsah textov môžu mať na duchovný a mravný život človeka. Slovo ,zákaz‘ sa tam nevyskytuje. Rozhodnutie na účasti zostáva na každom jednotlivcovi,“ konštatuje hovorca Arcibiskupského úradu v Košiciach Juraj Kamas. Organizátori koncertu sú touto výzvou prekvapení. Cirkev im vraj takto vlastne nechcene robí reklamu na koncert kontroverznej kapely.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu