Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Mečiar a Slota o imunite: Chcú zostať nedotknuteľní

Lídri HZDS a SNS sa zhodli. Potrebujú ochranu.
Lídri HZDS a SNS sa zhodli. Potrebujú ochranu. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Pred schôdzou NR SR, na ktorej sa preberá novela Zákonníka práce či zúženie imunity, sa stretla koaličná trojka. Podľa Fica všetko, čo schváli parlament, „musí byť uvarené v koaličnej kuchyni“. Lídri HZDS a SNS nepodporia obmedzenie či zrušenie imunity. Obaja totiž sedia len v poslaneckej lavici.

„Nie je nič také, čo by nás rozdeľovalo,“ vyhlásil po zasadnutí Koaličnej rady Robert Fico. Návrh na zúženie imunity, ktorá by sa tak vzťahovala len na výroky v parlamente, predkladá opozícia. Úplné zrušenie imunity zákonodarcov zase presadzuje šéf parlamentu Pavol Paška (Smer).

Premiér Fico sa k tejto téme vyjadril, že on už našťastie nie je poslancom. „Imunitu nemám a som spokojný,“ povedal. „Veď priestupkovú imunitu máš,“ opravil ho bývalý viacnásobný premiér Vladimír Mečiar.

Menšie koaličné strany HZDS a SNS však nepodporia obmedzenie imunity, a teda ani Paškov návrh na jej úplné zrušenie. Podľa šéfa národniarov je parlament na to, aby sa v ňom dalo hovoriť o všetkom, preto poslanci potrebujú beztrestnosť na výroky. „Potom by to bolo jednoduché pre nás - nesedieť tam a hlasovať poštou,“ dodal Mečiar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu