Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Zomrel otec Mikuláša Dzurindu

Mikuláš Dzurinda starší
Mikuláš Dzurinda starší

BRATISLAVA - Líder opozície a predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda prežíva smutné dni. Vo veku 91 rokov mu v pondelok 11. decembra zomrel otec Mikuláš Dzurinda starší.

Svižný deduško dlhodobo žil v Spišskej Novej Vsi a ešte krátko po júnových parlamentných voľbách poskytol Novému Času rozhovor. Posledné dni prežil v bratislavskej nemocnici, kde bojoval s rakovinou žalúdka. V pondelok však svoj boj so zákernou chorobou definitívne prehral.

Expremiér Dzurinda po tom, ako sa dozvedel o smrti svojho otecka, zrušil rokovanie najvyššieho orgánu strany Prezídia SDKÚ. V parlamentných laviciach, kde sa včera schvaľoval budúcoročný štátny rozpočet, sedel viditeľne zdrvený Dzurinda s uviazanou čiernou kravatou. Za SDKÚ sa k rozpočtu vyjadroval len exminister financií Ivan Mikloš.

Podľa našich informácií Mikuláš Dzurinda starší trpel rakovinou žalúdka. Pred tromi mesiacmi ho jeho syn dal previezť na onkológiu v Bratislave, kde sa podrobil operácii nádoru. Potom, ako sa stav Dzurindu staršieho zhoršil, opäť ho hospitalizovali v bratislavskej nemocnici. Svoj boj so zákernou chorobou nakoniec v pondelok prehral. Pohreb bude v piatok.

Mikuláš Dzurinda starší bol bývalým kantorom a vychovávateľom, ktorému študentky v internáte vymysleli prezývku Suvenír. Krátko po júnových parlamentných voľbách poskytol Novému Času rozhovor, v ktorom vyslovil prognózu, že jeho syn už nebude viac premiérom a Slovensko sa vyberie iným smerom. Väčšinu času sa o neho starala jeho dcéra a expremiérova sestra Mária.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu