Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Veteška nepovažuje Mečiarove výroky za podpílenie stoličky

Viliam Veteška
Viliam Veteška

BRATISLAVA - Podpredseda ĽS-HZDS Viliam Veteška nepovažuje nedeľňajšie slová svojho straníckeho predsedu Vladimíra Mečiara za podpílenie stoličky.

Mečiar v nedeľu totiž vyhlásil, že je síce možné uvažovať o vzniku nového ministerstva, ale nie je rozhodnuté, že to bude cestovný ruch. Môže to byť podľa neho aj iná oblasť. Vznik ministerstva cestovného ruchu preferuje práve Veteška. "Pán Mečiar to neurobil úmyselne," komentoval Veteška vo včerajšej relácii TV Joj De Facto nedeľňajšie slová Mečiara. Zároveň vyhlásil, že sa bude snažiť, aby takéto ministerstvo vzniklo a myslí si, že aj vznikne.

Predseda SMK Béla Bugár kritizoval vládu, že na cestovný ruch dáva 1,1 mld. korún, čo je menej ako dávala predošlá vláda. Bugár tiež kritizoval schválený rozpočet na rok 2007. Podľa neho nie je sociálny, pretože napríklad neráta so zvýšením detských prídavkov. Zároveň uviedol, že týmto rozpočtom sa zvýšia regionálne rozdiely, čo ilustroval na vyčlenení menšieho balíka na výstavbu diaľnic.

Podľa Vetešku však ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny dostane o 5,9 percenta viac ako tento rok. Spomenul, že napríklad sa odstraňujú nerovné dôchodky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu