Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Palko: Mečiar sa snaží rehabilitovať obdobie svojho vládnutia

Poslanec KDH a exminister vnútra Vladimír Palko
Poslanec KDH a exminister vnútra Vladimír Palko

BRATISLAVA - Vladimír Mečiar sa snaží dosadzovaním ľudí známych z jeho éry vládnutia rehabilitovať toto obdobie, pre agentúru SITA to vyhlásil poslanec KDH a exminister vnútra Vladimír Palko.

Dodal, že pre Mečiara je prestížnou záležitosťou rehabilitovať a dostať do funkcií ľudí ako Rezeš a Urban. Palko tak reagoval na informáciu STV, že Igor Urban, bývalý predseda parlamentného výboru na kontrolu SIS v rokoch 1994-1998, teda v čase, keď bola tajná služba spájaná s najväčšími škandálmi, bude nakoniec tajomníkom Bezpečnostnej rady SR. ĽS-HZDS pôvodne žiadalo pre Urbana post námestníka SIS.

Miesto tajomníka bezpečnostnej rady je podľa Palka, ktorý bol ako minister vnútra jej členom, podstatne menej významné ako post námestníka SIS. Tajomník nemá také detailné informácie, ktoré by mohli byť politicky zneužité. Prichádza skôr do styku s koncepčnými materiálmi, dodal. Podľa Palka premiér Robert Fico neurobil teraz až taký dramatický ústupok. Ak by súhlasil s nomináciou Urbana za námestníka SIS, to by bol veľký ústupok, doplnil Palko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu