Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Mečiarovi sa nepáči, ako vládne

Mečiar a jeho ľudia majú stále pocit, že koalícia málo komunikuje.
Mečiar a jeho ľudia majú stále pocit, že koalícia málo komunikuje.

NOVÉ ZÁMKY/BRATISLAVA - HZDS nie je spokojné so svojím postavením vo vláde. Lídrovi hnutia Vladimírovi Mečiarovi prekáža viaznuca komunikácia vo vnútri koaličnej trojky.

Nepáči sa mu, že sa pravidelne nestretáva s Jánom Slotom a najmä Robertom Ficom. Výhrady má aj líder národniarov, ktorý kritizuje blízkeho spolupracovníka premiéra. Vladimír Mečiar zopakoval svoje výhrady aj na víkendovej republikovej rade hnutia. Koaličná rada sa pravidelne nestretáva. HZDS sa nepáči, že na nej dopredu nehovoria s partnermi o zákonoch predkladaných na rokovanie vlády.

To môže podľa Jána Kovarčíka dokonca ohroziť predkladanie materiálov na rokovanie kabinetu. Sťažuje sa, že ich ministri nevedia, čo pripravujú kolegovia z rezortov pod kontrolou SNS a Smeru. „Sme si vedomí, že Robert Fico má veľa povinností, ale musí si nájsť čas na diskusiu s koaličnými partnermi,“ zdôraznil. Mečiarovci sa na odchod z vlády zatiaľ nechystajú. Ústredná tajomníčka Zdenka Kramplová však apeluje na zlepšenie vzťahov v koalícii. Predseda SNS Ján Slota tvrdí, že vzťahy v koalícii sú „absolútne korektné“. Pripustil, že aj oni majú výhrady k obsadeniu niektorých postov.

Slotovi prekáža napríklad šéf Úradu vlády Igor Federič zo Smeru. „Tento človek sa moce do veľa vecí, do ktorých by sa nemal motať,“ myslí si Slota. Napriek tomu je presvedčený, že súčasná koalícia vydrží. Na rokovaní predstavenstva HZDS nechýbal ani nový poslanec Miroslav Kotian, ktorý minulý týždeň odišiel od Slotu k Mečiarovi. Novým kolegom tvrdil, že SNS je strana jedného muža. Líder národniarov vraj rozhoduje o všetkom dôležitom sám a radí mu len zopár najbližších. Ján Slota tieto výhrady odmietol. Kotiana označil za „zradcu a bezcharakterného človeka“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu