Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Vojna svetov

Vojna svetov Zobraziť galériu (29)
Vojna svetov

Keď mimozemšťania pristali na planéte Zem vo filme Stevena Spielberga naposledy, vznikol film, ktorý len v USA zarobil 435 miliónov dolárov a stal sa štvrtou najúspešnejšou snímkou filmovej histórie. Reč je samozrejme o E.T. Mimozemšťanovi.

Teraz nám slávny režisér pripravil ďalšie blízke stretnutia tretieho druhu, naviac s najväčšou filmovou hviezdou súčasnosti v hlavnej úlohe. Tom Cruise je ale len jeden z mnohých dôvodov, prečo Vojna svetov patrí medzi najočakávanejšie príspevky tohtoročnej filmovej sezóny.

Scenárista David Koepp adaptoval rovnomenný slávny román H.G.Wellsa, ktorého témou je invázia Marťanov na planétu Zem, a jeho príbeh presunul z konca devätnásteho storočia do horúcej súčasnosti.

Robotníka Raya Ferriera (Tom Cruise) trápia problémy v rodine, ktorej členovia si prestávajú rozumieť. Na planétu Zem sa ovšem rúti nebezpečenstvo nepredstaviteľného rozsahu. Má podobu mimozemských predátorov, ktorí sa rozhodli našu civilizáciu zlikvidovať a sú na to technologicky skvele vybavení. Osobné problémy ustupujú do pozadia. Ľudia, vrátane Rayovej rodiny, sa musia spojiť, pokiaľ majú aspoň minimálnu šancu na svoju záchranu.

„Náš svet prešiel v poslednom čase ťažkosťami, ktoré nutne zmenili naše vnímanie reality. Preto je podľa mňa vhodná doba vyslať do sveta Vojnu svetov, aby poriadne zahrmela v ušiach ľudí “, hovorí režisér. „Toto nebude jeden z mojich filmov, v ktorom civilizáciu navštívia priateľskí a dobrácki mimozemšťania.“

Podľa toho bude tiež veľkolepá sci-fi vyzerať. Existenčný zápas o budúcnosť ľudstva sľubuje prekonanie všetkého, čo sme dosiaľ mohli na filmovom plátne vidieť. A po Minority report ide v poradí o druhú spoluprácu dvoch ikon filmového priemyslu. „V momente, keď som dočítal scenár, mi bolo jasné, že v tomto filme chcem hrať. Nie je to len film o mimozemšťanoch, ale tiež komorný príbeh o zúfalom otcovi, ktorý so svojou rodinou bojuje o prežitie“, dodáva Tom Cruise.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu