Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Vojna svetov sa blíži

Tom Cruise s režisérom Steven Spielbergom. Zobraziť galériu (9)
Tom Cruise s režisérom Steven Spielbergom.

NEW YORK - Úspešný hollywoodsky režisér Steven Spielberg (57) spojil sily s čoraz populárnejším Tomom Cruisom (42). V americkom štáte New Jersey sa tento týždeň začalo nakrúcanie najočakávanejšieho kinohitu budúceho roku - akčného sci-fi Vojna svetov.

Rozpočet filmu dosiahol rekordnú hranicu 200 miliónov dolárov (v prepočte 6,2 miliardy korún). Katastrofické scény filmu podľa "klasiky" žánru od spisovateľa H. G. Wellsa nakrúcali filmári v meste Newark, ktorého časť sa pri tejto príležitosti úplne uzavrela pred verejnosťou. Zvedavci mohli iba z diaľky pozorovať Toma Cruisa spoločne so stovkami ďalších účinkujúcich, ako utekajú pred padajúcimi troskami domov po útoku mimozemšťanov na Zem.

Tom si spoluprácu so Spielbergom pochvaľuje. "Pri práci s ním sa cítim ako dieťa. Iba sa smejeme a zabávame," hovorí hviezda filmu. "Asi to bude v jeho nápadoch a v príbehoch, ktoré vymýšľa. Neexistuje nik ako je Steven Spielberg. Je výnimočný," dodáva. Po dokončení nakrúcania v Newarku budú práce na filme pokračovať v Los Angeles. Pôvodne sa mal dokončiť až v roku 2007, v auguste však producenti rozhodli, že projekt sa musí dokončiť do roku 2005. Spielberg aj Cruise preto museli kvôli megaprojektu zmeniť svoj plánovaný program. "Bude to trhák budúceho leta," dodáva člen štábu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu