Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Namiesto pokoja chaos! SaS hovorí o vláde populistov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica (Smer-SD) priniesla za rok svojho pôsobenia namiesto sľubovaného pokoja chaos. Vyhlásila to opozičná SaS, jej predseda Branislav Gröhling ju označil za vládu populistov a klamárov, "ktorí prepúšťajú zločincov, urážajú ženy a nám všetkým dvíhajú dane".

"Celý čas sme tu počúvali o tom, ako zavládne v tejto krajine pokoj, a zatiaľ tu zavládol iba chaos a zvyšovanie všetkých cien a zdražovanie," vyhlásil šéf SaS na piatkovej tlačovej konferencii. Podpredsedníčka SaS Mária Kolíková hovorila o úniku "našich ľudí" pred spravodlivosťou. "Toto charakterizuje prácu ministra spravodlivosti," uviedla. Kritizuje ho aj za zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry či špeciálnych jednotiek pre boj s organizovaným zločinom a korupciou. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) podľa nej spochybňuje súdy a inštitúcie.

VIDEO

Sloboda a Solidarita na tému rok vlády Roberta Fica (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Poslanec Marián Viskupič (SaS) upozornil, že vláda za rok svojho fungovania zabrzdila ekonomický rast Slovenska. Dodal, že v oblasti verejných financií ukázala nulové šetrenie a bezradnosť. "Nedokázala zlepšiť rozpočtové hospodárenie, nedokázala prísť so štrukturálnymi reformami, nedokázala prísť so žiadnymi úsporami vo verejnom sektore," dodal. Vláda zvýšila odvody, dane, poplatky a znížila príspevok do druhého piliera. Zavedenie transakčnej dane označil za "klinec do rakvy" slovenskej ekonomiky.

Namiesto pokoja chaos! SaS
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Zdravotníctvo nie je podľa Tomáša Szalaya premiérskou témou

Zdravotníctvo nie je podľa Tomáša Szalaya (SaS) premiérskou témou, keď predseda vlády Robert Fico robí z neho problém svojho politického partnera. "Za rok máme horšie zdravotníctvo napriek tomu, že doňho išlo tento rok rekordné množstvo peňazí," dodal. Za najzávažnejší problém spomenul informácie o tom, že výstavba koncovej nemocnice v Bratislave je nereálna. Pripomenul tiež chaos vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), kde sa podľa neho plytvá s peniazmi poistencov. Dodal, že VšZP znížila rozsah zmlúv s jednodňovými klinikami.

Podľa poslanca Juraja Krúpu (SaS) minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) rozložil políciu, pripomenul vysoké odchody príslušníkov z polície a tiež to, že policajti demonštrujú proti vlastnému ministrovi. Ministerstvo obrany Krúpa skritizoval za to, že zarába na vojne na Ukrajine a má rôzne kšefty. Doplnil tiež, že minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) robí hanbu vo svete, vyčíta mu, že v rezorte robí personálne čistky.

Viac o téme: VládaRobert FicoSaSPopulisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu