Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

OBROVSKÝ podvod odhalený! Lístky na MS v hokeji aj koncert Taylor Swift? Tento muž má vaše peniaze

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky, SITA, TASR/ANSA/CESARE ABBATE)

ZVOLEN - Polícii sa podarilo odhaliť premyslený predaj podvodných lístkov na rôzne športové a kultúrne podujatia cez slovenský inzertný portál. Len 24-ročný muž mal okradnúť viac 2000 ľudí. Celková škoda presahuje 500 000 eur.

Začiatkom tohto týždňa sa v okrese Zvolen uskutočnila rozsiahla policajná akcia pod krycím názvom "COLDPLAY". Policajti odboru finančného vyšetrovania Prezídia Policajného zboru, v spolupráci s kolegami z miestnych a krajských jednotiek, vykonali niekoľko domových prehliadok. Taktiež prehliadali niekoľko iných priestorov a zaistili dôkazy vedúce k vzneseniu obvinenia 24-ročnému mužovi z okresu Zvolen.

OBROVSKÝ podvod odhalený! Lístky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Ten mal prostredníctvom slovenského inzertného portálu predávať podvodné lístky na rôzne športové či kultúrne podujatia. Medzi nimi boli napríklad Majstrovstvá sveta v hokeji, zápasy Ligy majstrov, koncerty Coldplay a Taylor Swift. Muž však po zaplatení nikdy lístky kupujúcemu nedal.

OBROVSKÝ podvod odhalený! Lístky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Podľa polície išlo o vysoko sofistikovaný podvod, do ktorého bolo zapojených niekoľko ľudí. "Muž bol obvinený z prečinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti a na základe rozhodnutia súdu je stíhaný väzobne. Týmto bola zavŕšená niekoľkomesačná operatívna činnosť zameraná na odkrytie vysoko sofistikovanej schémy páchania trestnej činnosti. Páchateľ používal tzv. "biele kone" na zakladanie účtov, získavanie mobilných čísiel a vozidiel, cez ktoré následne preposielal finančné prostriedky, pričom činnosť mala medzinárodný presah," poznamenala polícia.

OBROVSKÝ podvod odhalený! Lístky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Presný počet obetí nateraz nie je známy. "Vzhľadom na krátky čas používania účtov a telefónnych čísiel, trvajúci do 5 dní, sa polícia stále snaží identifikovať ďalšie obete. Odhaduje sa, že podvodom bolo poškodených viac ako 2 000 ľudí, pričom celková škoda presahuje sumu 500 000 eur. Obete pochádzajú nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia," dodala polícia. Zároveň všetkých vyzvala, aby boli opatrní a ak boli v minulosti obeťou takéhoto podvodu, aby sa prihlásili na najbližšom oddelení.

Nedajte sa oklamať! Kupujte lístky len cez overejnú a serióznu stránku predpredaj.sk. Dlhoročná tradícia s predajom lístkov na kultúrne, športové a spoločesnké podujatia a desaťtisíce spokojných klientov.

 

Viac o téme: PodvodLístkyPolícia ColdplayTaylor Swift
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu