Nedeľa13. október 2024, meniny má Koloman, zajtra Boris

Viacerým vodičom prišla mastná pokuta za jazdu na R1 bez známky: ŠOK! Veď ich tam odklonila polícia

Pred a počas osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici platili viaceré dopravné obmedzenia Zobraziť galériu (4)
Pred a počas osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici platili viaceré dopravné obmedzenia (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA - Nemali na výber, no aj tak dostali pokutu. Reč je o vodičoch, ktorých počas veľkolepých celoslovenských osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici odkláňali policajti v obchádzke na rýchlostnú cestu. Tí, ktorí nemali diaľničné známky, však čakalo posledné obdobie nemilé prekvapenie. Za neoprávnené využitie diaľnice im prišla pokuta.

archívne video

Dobová vojenská technika s posádkami v uniformách počas osláv 80. výročia SNP (Zdroj: TASR/František Iván)

Celoslovenské oslavy 80. výročia SNP sa v Banskej Bystrici uskutočnili 28. a 29. augusta. V dôsledku toho platili dopravné obmedzenia a viaceré cesty boli uzavreté. Dopravu riadili aj policajti, ktorí odkláňali autá a to aj na rýchlostnú cestu, keďže iná možnosť nebola.

Policajti zabezpečovali pokojný a bezpečný priebeh osláv
Zobraziť galériu (4)
Policajti zabezpečovali pokojný a bezpečný priebeh osláv  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Viacerí vodiči zo stredného Slovenska však zostali po viac ako mesiaci nemilo prekvapení. Ako informuje STVR, z okresného úradu im prišla 150-eurová pokuta za neoprávnené použitie rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Zvolenom. Počas osláv ich odklonili na rýchlostnú cestu, aj keď nemali diaľničné známky, čo mýtny systém zachytil a automaticky vygeneroval pokutu.

„Najprv som bola v panike z toho, že prečo, lebo my nechodíme po diaľniciach. Potom som si všimla dátum a už mi to bolo jasné. Vtedy uzavreli starú cestu smerom na Zvolen. Policajti nás odklonili priamo na R1. A vlastne všetkých šoférov s tým, že môžeme ísť, keďže iná možnosť nie je,“ opísala pre STVR Erika z Banskej Bystrice.

Policajti zabezpečovali pokojný priebeh osláv
Zobraziť galériu (4)
Policajti zabezpečovali pokojný priebeh osláv  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Prednosta Okresného úradu Banská Bystrica Juraj Džmura v tejto veci odporúča, aby subjekty, ktorým bol doručený rozkaz o uložení pokuty, podali odpor voči tomuto rozkazu. "Budeme individuálne posudzovať v rámci opravného prostriedku každý prípad a máme teda záujem túto situáciu zohľadňovať,“ dodal prednosta a zároveň upozornil, že ľudia, ktorí sa plánujú odvolať, musia na podanie odporu dodržať 15-dňovú zákonnú lehotu.

Viac o téme: OslavyPokuta 80. výročie SNPObmedzenia v doprave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu