Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Smutná správa! Vo veku 96 rokov zomrel priamy účastník SNP Karol Kuna

Ilustračné foto AKTUALIZOVANÉ
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo veku 96 rokov zomrel priamy účastník Slovenského národného povstania (SNP) Karol Kuna. Potvrdili to zo Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

 

Zomrel veterán - priamy účastník SNP Karol Kuna Vo veku 96 rokov včera po krátkej chorobe zomrel priamy účastník...

Posted by Členovia a sympatizanti SZPB on Monday, October 21, 2024

Karol Kuna sa narodil v roku 1928 v Bobrovci. Bol priamym účastníkom SNP. Pôsobil v partizánskej skupine Za slobodu Slovanov ako spojka. Už pred povstaním pomáhal otcovi v ilegálnej protirežimovej práci.

Prezident: Priamy účastník SNP Karol Kuna bol pravým hrdinom

Priamy účastník Slovenského národného povstania (SNP) Karol Kuna bol pravým hrdinom. Na sociálnej sieti to uviedol prezident SR Peter Pellegrini s tým, že na neho spomína s hlbokou úctou. Rodine poprial úprimnú sústrasť. "Odkaz SNP je utkaný z hrdinstva konkrétnych ľudí, ktorí sa odvážne postavili proti nespravodlivosti a boli pripravení položiť svoj život v boji za našu slobodu. Jedným z nich bol aj Karol Kuna. Nech ich odvaha a vlastenectvo ostanú navždy v našich srdciach ako symbol nezlomného ducha celého slovenského národa," podotkla hlava štátu.

Vo veku 96 rokov zomrel v pondelok priamy účastník SNP Karol Kuna. Pôsobil v partizánskej skupine Za slobodu Slovanov ako spojka. Už pred Povstaním pomáhal otcovi v ilegálnej protirežimovej práci.

Viac o téme: úmrtieSNPKarol Kuna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu