Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Odovzdávanie cien SOZA: Celeste so svojím EX a... Lehotského vnuk je poriadny FEŠÁK!

Odovzdávanie cien SOZA Zobraziť galériu (3)
Odovzdávanie cien SOZA (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Udeľovanie cien SOZA je každoročné podujatie, na ktorom sú oceňovaní slovenskí hudobníci, textári a skladatelia. Ceny SOZA sa udeľujú za významný prínos v oblasti slovenskej hudobnej tvorby. Na galavečer prijali pozvanie mnohí známi ľudia z hudobného, spoločenského či kultúrneho sveta.

 V Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave sa vo štvrtok 3. októbra 2024 konal 28. ročník slávnostného odovzdávania Cien SOZA (Slovenského ochranného zväzu autorského). Ceny SOZA sú aktuálne jedny z posledných hudobných ocenení na Slovensku a odovzdávajú sa najhranejším a najúspešnejším autorom za uplynulý rok a autorom, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj hudobnej kultúry na Slovensku. Tento rok bolo odovzdaných celkovo jedenásť ocenení – sedem štatistických cien a štyri honorárne ceny.

Galéria: Odovzdávanie cien SOZA

Počas galavečera zaznelo celkovo šesť hudobných čísel, medzi ktorými boli aj dve vystúpenia pripravené špeciálne na túto príležitosť. Na úvod programu vystúpila Zuzana Smatanová s kapelou a spoločne Richardom Autnerom odohrali svoju najnovšiu skladbu Prútikar. Víťaz kategórie najúspešnejší mladý autor The Curly Simon sa predstavil so skladbou Len z tvojich rúk. Zvyšné štyri živé vystúpenia pripomenuli tvorbu laureátov honorárnych ocenení.

Do spoločnosti zavítali napríklad spevák Adam Ďurica, herec Richard Autner, spevák Peter Cmorik s manželkou či líder skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda s manželkou. Nechýbala ani Celeste Buckingham, ktorá sa ukázala po boku svojho ex Matěja Vávru. No a niekdajší líder Modusu, Janko Lehoteský prišiel so svojím vnukom Markom (15). No a ten je poriadny fešák! Všetky fotografie nájdete v galérii a výsledky z odovzdávania cien na druhej strane článku.

Odovzdávanie cien SOZA. Na snímke  Celeste Buckingham a Matěj Vávra
Zobraziť galériu (3)
Odovzdávanie cien SOZA. Na snímke Celeste Buckingham a Matěj Vávra  (Zdroj: Ján Zemiar)

Odovzdávanie cien SOZA. Na snímke Janko Lehotský s vnukom
Zobraziť galériu (3)
Odovzdávanie cien SOZA. Na snímke Janko Lehotský s vnukom  (Zdroj: Ján Zemiar)

 

Viac o téme: Celeste BuckinghamSOZAJanko Lehotský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu